Cum a ajuns IPS Teodosie cocoțat într-o macara (Video)

Cum a ajuns IPS Teodosie cocoțat într-o macara (Video)

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, uimeşte din nou. De data aceasta s-a urcat într-o nacelă pentru a sfinţi crucile de pe turla unei biserici din Agigea.

Pe Facebook au apărut imagini cu ÎPS Teodosie, urcat cu macaraua, ca să sfinţească.

ÎPS TEODOSIE PE MACARA LA SFINȚIT CRUCI_Știri B1TV_31 oct. 2023

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Mircea Cristian Pricop, a precizat că ÎPS Teodosie a oficiat, duminică, slujba sfinţirii lucrărilor de înfrumuseţare a bisericii “Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”.

“În cadrul acestei slujbe, este necesar actul sfinţirii celor trei cruci noi ale turlelor bisericii. Întrucât crucile au fost amplasate pe turle anticipat, fără a fi sfinţite, existau două variante. Prima variantă - erau coborâte crucile de pe turle, fapt care ar fi implicat un efort suplimentar şi substanţial, atât din partea comunităţii, cât şi a constructorului.

ADVERTISING

Cea de-a doua variantă - cu ajutorul şi în prezenţa unui specialist de la protecţia muncii, cu toate măsurile de siguranţă luate, ierarhul să urce cu un elevator spre a sfinţi crucile deja fixate pe acoperişul turlelor. Înaltpreasfinţitul a optat, din motive corecte, pentru a doua variantă”, a explicat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Şi ÎPS Teodosie a făcut o declarație legată de acest eveniment:

„Am poposit astăzi aici, la parohia din Agigea, pentru a sfinți lucrările ce s-au săvârșit în exteriorul bisericii care s-a înnoit cu totul. Și pentru a sfinți crucile de pe biserică, care au fost așezate, dar nu au fost sfințite.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Și cum puteam să le sfințesc fără să le stropesc cu aghiasmă? De aceea, am urcat cu un mijloc tehnic, care a fost cel mai potrivit și fără risc, și am sfințit crucile. Cea de pe turlă și cea de pe pronaos”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇