Criza de combustibil în Marea Britanie: Guvernul cere Armatei să fie pregătită (Foto & Video)

Criza de combustibil în Marea Britanie: Guvernul cere Armatei să fie pregătită (Foto & Video)

Marea Britanie a cerut, luni, Armatei să fie pregătită să vină în ajutor în criza de combustibil din ţară, după un weekend în care britanicii îngrijoraţi s-au grăbit la benzinării, golind multe dintre acestea.

Un număr limitat de şoferi de camioane-cisternă militare trebuie să fie pregătiţi să intervină şi să fie desfăşuraţi, dacă este necesar, pentru a stabiliza alimentarea cu carburant”, a declarat în cursul serii Ministerul Energiei, într-un comunicat citat de AFP.

Penuria de benzină din Marea Britanie s-a agravat şi mai mult luni, tot sub influenţa unor „cumpărături din panică” ale şoferilor îngrijoraţi.

În toată ţara, afişele „fără benzină” sau „defect” apar lângă pompele de benzină, aproximativ 30% din benzinăriile gigantului BP fiind afectate de lipsa de combustibil.


Unele media britanice au publicat videoclipuri cu şoferi nervoşi aproape de bătaie lângă pompe, de teamă să rămână în pană ori să nu poată merge la muncă.

Dacă organizaţiile medicale au tras un semnal de alarmă cu privire la dificultăţile îngrijitorilor de a se deplasa pentru a-şi vedea pacienţii, unele şcoli s-au gândit să revină la învăţământul online, dacă problema persistă.

Potrivit PRA, una dintre asociaţiile distribuitorilor de carburanţi, până la două treimi din membrii săi (5.500 de benzinării independente dintr-un total de 8.000 de staţii din ţară) au rămas fără combustibil duminică, "celelalte fiind aproape pe zero". Dar asociaţia spune că se aşteaptă la "o posibilă relaxare a cererii şi la o normalizare a stocurilor în zilele următoare".

Foto: Hepta.ro


Luni, reprezentanţii sectorului au dorit din nou să liniştească consumatorii afirmând că „rafinăriile britanice sunt pline de carburanţi”.

Situaţia aminteşte de raţionalizarea benzinei în timpul crizei energetice din anii 1970 sau de un blocaj al rafinăriilor care a paralizat activitatea ţării mai multe săptămâni la începutul anilor 2000.

În imaginile de mai jos puteți vedea un client panicat al unei benzinării din UK, care ia combustibil ”la pachet” în sticle de apă plată, pe care le golește lângă pompă. Nu încercați așa ceva, este periculos și ilegal!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇