Coreea de Sud și-a construit propriul avion de luptă, ca alternativă la F-35

Coreea de Sud și-a construit propriul avion de luptă, ca alternativă la F-35

Coreea de Sud a lansat un prototip al primului său avion de luptă, vineri, iar președintele Moon Jae a lăudat modelul ca fiind viitorul aparat de bază al forțelor aeriene și un pas înainte către independența militară.

Aparatul de ultimă generație a fost dezvoltat de Korea Aerospace Industries Ltd (KAI), cu 20% investiție indoneziană, și a fost gândit ca o alternativă mai ieftină la aeronava americană F-35, pe care armata sud-coreeană se bazează în acest moment, relatează Reuters.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”A început o nouă eră a independenței în apărare”, a declarat Moon, subliniind că avantajele de a avea un avion de luptă din producție proprie sunt foarte importante.

”Când avem nevoie (de un avion - n.red) îl producem”, a spus liderul sud-coreean care mereu a căutat să crească industria apărării, atât din interese economice de export cât și pentru a construi o cale către independența față de principalul său aliat, SUA.

Primele zboruri ale noului aparat, care va purta numele KF-21 BORAMAE, sunt planificate pentru 2022. Coreea de Sud vrea să construiască 40 de noi unități până în 2028 și să ajungă la 120 de avioane proprii până în 2023.

Coreea de Sud și Indonezia au semnat un acord în 2014 să dezvolte împreună acest avion de luptă într-un proiect de 6,3 miliarde de dolari.

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!