Coreea de Nord se va redeschide pentru turiștii străini, după cinci ani

Coreea de Nord se va redeschide pentru turiștii străini, după cinci ani

Coreea de Nord va redeschide un oraș pentru turiștii străini în decembrie, după aproape cinci ani de închidere a frontierelor din cauza pandemiei Covid, potrivit operatorilor de turism.

Cel puțin doi operatori cu sediul în China au anunțat că turiștilor li se va permite în curând să viziteze orașul montan Samjiyon din nord, relatează BBC.

„Până acum, doar Samjiyon a fost confirmat oficial, dar credem că Phenian și alte locuri se vor deschide și ele”, a scris KTG Tours din Shenyang pe Facebook.

Koryo Tour din Beijing a anunțat că turiștii ar putea vizita și alte părți ale Coreei de Nord în decembrie.

ADVERTISING

„După ce a așteptat mai mult de patru ani pentru a face acest anunț, Koryo Tours este foarte încântată de deschiderea din nou a turismului nord-coreean”, a anunțat operatorul.

Koryo Tours a declarat pentru BBC că autoritățile nord-coreene permit turiștilor din orice țară să se alăture călătoriilor, în afară de cei din Coreea de Sud.

Chad O'Carroll, CEO al firmei de analiză Korea Risk Group, cu sediul în SUA, a exprimat îndoieli cu privire la anunțul de redeschidere.

Coreea de Nord a permis turiștilor ruși să intre în țară doar de la începutul anului 2024, pe fondul încălzirii relațiilor dintre cele două națiuni.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇