Coreea de Nord a simulat un contraatac nuclear

Coreea de Nord a simulat un contraatac nuclear

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a condus, în ultimele două zile, exerciţii militare de simulare a unui contraatac nuclear, care au inclus şi lansarea unei rachete balistice cu „focos nuclear fals”.

Este a patra demonstraţie de forţă a Phenianului într-o săptămână, într-un moment când Seulul şi Washingtonul fac cele mai mari exerciţii militare comune din ultimii cinci ani.

Coreea de Nord consideră toate exerciţiile de acest fel sunt repetiţii pentru o invazie a teritoriului său şi a avertizat în mod repetat că va avea o reacţie zdrobitoare. „Racheta era echipată cu un focos care simulează un focos nuclear”, a precizat agenția KCNA.

ADVERTISING

Exprimându-şi satisfacţia, Kim Jong-Un a spus că exerciţiul tactic combinat a îmbunătăţit considerabil capacitatea reală de război a unităţilor şi subunităţilor şi le-a dat acestora încredere.

Exerciţiul a marcat o ocazie importantă în pregătirea forţei de luptă nucleară pentru a-şi îndeplini rapid şi cu acurateţe „misiunea crucială de descurajare a războiului şi de a asigura iniţiativa de război în orice moment şi în orice circumstanţe neaşteptate”, a adăugat el.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇