Coreea de Nord susține că 800.000 de voluntari vor să lupte împotriva SUA

Coreea de Nord susține că 800.000 de voluntari vor să lupte împotriva SUA

Coreea de Nord susţine că aproximativ 800.000 dintre cetăţenii săi s-au oferit voluntari să se alăture sau să se reînroleze în armata naţională pentru a lupta împotriva Statelor Unite.

Aproximativ 800.000 de studenţi şi muncitori din întreaga ţară şi-au exprimat dorinţa, doar vineri, de a se înrola sau reînrola în armată pentru a contracara Statele Unite, a informat sâmbătă ziarul nord-coreean Rodong Sinmun.

”Entuziasmul crescând al tinerilor de a se alătura armatei este o demonstraţie a voinţei de nezdruncinat a tinerei generaţii de a şterge fără milă pe maniacii de război, care fac eforturi de ultimă oră pentru a elimina preţioasa noastră ţară socialistă şi pentru a realiza marea cauză a reunificării naţionale fără eşec şi o manifestare clară a patriotismului lor ardent”, a scris Rodong Sinmun.

ADVERTISING

Informaţia a venit după ce Coreea de Nord a lansat joi racheta balistică intercontinentală Hwasong-17 (ICBM), ca răspuns la exerciţiile militare în curs de desfăşurare între SUA şi Coreea de Sud.

Coreea de Nord a tras ICBM în mare, între peninsula coreeană şi Japonia, joi, cu câteva ore înainte ca preşedintele Coreei de Sud să zboare la Tokyo pentru un summit care a discutat modalităţi de a contracara nordul cu arme nucleare.

Rachetele balistice din Coreea de Nord sunt interzise în temeiul rezoluţiilor Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, iar lansarea a atras condamnarea guvernelor din Seul, Washington şi Tokyo.

ADVERTISING

Forţele sud-coreene şi americane au început luni 11 zile de exerciţii comune, numite ”Freedom Shield 23”, desfăşurate la o scară nemaivăzută din 2017, pentru a contracara ameninţările tot mai mari ale Nordului.

Kim a acuzat Statele Unite şi Coreea de Sud de creştere a tensiunilor prin intermediul exerciţiilor militare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇