Coreea de Nord a lansat două rachete balistice, în timp ce Kim Jong Un e în Rusia

Coreea de Nord a lansat două rachete balistice, în timp ce Kim Jong Un e în Rusia

Coreea de Nord a tras două rachete balistice în apele din largul coastei de est a Peninsulei Coreene, miercuri dimineaţă, au declarat autorităţile sud-coreene, în timp ce Kim Jong Un se pregăteşte să se întâlnească cu Vladimir Putin în Rusia.

Potrivit Reuters, nu au fost publicate imediat detalii privind dimensiunea sau raza de acţiune ale rachetelor, dar, la aproximativ cinci minute după avertismentul de lansare, Paza de Coastă din Japonia a raportat că prima rachetă a căzut.

Nordul a efectuat lansări regulate de tot felul de rachete, de la cele cu rază scurtă de acţiune şi rachete de croazieră până la masivele rachete balistice intercontinentale (ICBM), cu raza de acţiune pentru a lovi până în Statele Unite.

ADVERTISING

Toate activităţile Coreei de Nord în domeniul rachetelor balistice şi al armelor nucleare sunt interzise prin rezoluţii ale Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite, care au fost adoptate ultima dată cu sprijinul partenerilor Phenianului din China şi Rusia, în 2017.

De atunci, Beijingul şi Moscova au cerut o relaxare a sancţiunilor impuse Nordului pentru a demara discuţiile diplomatice şi pentru a îmbunătăţi situaţia umanitară.

Lansarea a avut loc în contextul vizitei pe care Kim Jong Un o face în Rusia. Trenul privat al lui Kim, care a plecat duminică de la Phenian, a ajuns marţi în Rusia, potrivit presei de stat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cei doi lideri s-ar putea întâlni încă de miercuri dimineaţă, ora locală, potrivit gazdei uneia dintre cele mai populare emisiuni de la televiziunea de stat rusă.

Oficialii americani au avertizat că în timpul discuţiilor lor ar putea fi puse pe masă negocieri privind armele, în cadrul cărora Coreea de Nord ar putea furniza arme pe care Rusia să le folosească pe câmpul de luptă împotriva Ucrainei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇