Controale drastice în toată țara: Amenzi de peste 870.000 de lei pentru cluburi și restaurante. Droguri la Vama Veche

Controale drastice în toată țara: Amenzi de peste 870.000 de lei pentru cluburi și restaurante. Droguri la Vama Veche

Autoritățile au făcut controale noaptea trecută la aproape 4.000 de operatori economici și peste 23.000 de persoane.

Angajații MAI, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii, Ministerului Transporturilor, ANPC, ANSVSA, ISU, împreună cu autoritățile locale, au verificat mai exact 3.909 operatori economici și 23.221 persoane.

Au fost aplicate 1.781 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 821.735 lei, dintre care:

  • 41 sancțiuni contravenționale operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicții și restricții, în valoare de 53.000 lei;
  • 8 sancțiuni contravenționale (avertisment) persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicții și restricții;
  • 789 sancțiuni contravenționale în valoare de 91.400 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală;
  • 49 sancțiuni contravenționale în valoare de 55.500 lei, pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese.
  • 470 sancțiuni contravenționale, în valoare de 180.440 lei, pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, conform Legii nr. 61/1991.
ADVERTISING

Festival la Brașov cu amenzi

În județul Brașov a fost organizat un festival unde au fost constatate mai multe nereguli privind nerespectarea măsurilor impuse în context COVID-19, fiind aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 45.000 de lei.

Totodată, s-a dispus măsura de suspendare temporară a activității agentului economic pentru nerespectarea regulilor de igienă și de depozitare a produselor alimentare.

Alcool confiscat la București

Administratorilor unui club din Capitală le-au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 24.750 lei, fiind dispusă și măsura complementară de suspendare a activității conform legii 349/2002, de către Poliția Sectorului 3 București, pentru nerespectarea cu repetabilitate a prevederilor privind interzicerea fumatului în localurile publice.

ADVERTISING

Au fost confiscate băuturi alcoolice în valoare de 11.600 lei.

Droguri la Vama Veche

În județul Constanța, localitatea Vama Veche, polițiștii au organizat o acțiune pentru combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Au fost constatate 11 infracțiuni privind deținerea de droguri de risc și de mare risc și confiscate comprimate de Ecstasy, țigarete și plicuri de cannabis, ketamina și MDMA.

Vela: Sper să nu se ajungă să se închidă plaje. O să merg în control, o să merg până la Vama Veche!

Rafila avertizează: Zonele turistice sunt niște surse posibile pentru răspândirea noului coronavirus

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇