CNSU a introdus lista roşie a statelor cu risc: Cei care vin din aceste zone nu stau în carantină dacă sunt vaccinaţi (Document)

CNSU a introdus lista roşie a statelor cu risc: Cei care vin din aceste zone nu stau în carantină dacă sunt vaccinaţi (Document)

CNSU a introdus, vineri seară, lista roşie a statelor cu risc epidemiologic. Cei care vin din aceste zone nu stau în carantină dacă sunt vaccinaţi, în schimb prezentarea unui test negativ nu îi scuteşte de cele 14 zile de caratină.

Decizia CNSU stabilește şi condiţiile în care persoanele care vin din diferite zone sunt scutite de măsura carantinei. 

Raed Arafat a explicat, într-o conferinţă de presă, de ce s-a introdus şi lista roşie. 

”Lista este difrenţiată pe coduri – verde, galben şi roşu, exact după incidenţele din România. Motivul pentru care s-a făcut acest lucru este pentru a nu intra brusc ţări care ne depăşesc cu foarte puţin.

Dacă este în codul galben, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină”, a declarat Raed Arafat.

Cei care vin din zona verde nu mai au nevoie de niciun fel de document.

”Cine vine din zona verde, turiştii, nu mai au nevoie de nimic. Asta este vestea bună”, a declarat premierul Florin Cîţu.

Carantina pentru cei din zona roşie este de 14 zile. Dacă fac un test RT PCR şi rezultatul este negativ se poate ieşi din carantină în cea de-a zecea zi.

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 14 mai

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 14 mai, susținut de premierul Florin Cîţu și de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat #SedintaDeGuvern #FlorinCitu #RaedArafat #PalatulVictoria

Publicată de Guvernul României pe Vineri, 14 mai 2021

Află mai multe despre:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇