Clotilde Armand acuză: USL trăieşte la Sectorul 1! Ei au semnat cel mai păgubos contract de salubritate din România

Clotilde Armand acuză: USL trăieşte la Sectorul 1! Ei au semnat cel mai păgubos contract de salubritate din România

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, i-a acuzat, miercuri, pe consilierii PNL şi ai PSD că au „deturnat” şedinţa de Consiliu Local dedicată cu prioritate spitalelor, şcolilor şi reformei în Poliţia locală şi că aceştia, potrivit ei, au vrut să se discute în schimb despre situaţia companiei de salubrizare Romprest.

„Şedinţa de Consiliu Local al Sectorului 1 de astăzi, în care trebuia să discutăm despre spitale, şcoli, reforma Poliţiei locale şi despre digitalizarea ADP, a fost deturnată de consilierii PNL şi PSD, care au vrut să discutăm despre compania de salubrizare. Asta este urgenţa lor.

Compania respectivă a emis fix în timpul şedinţei un comunicat de presă cum că ei nu mai presează servicii. Foarte bine, să facă ceea ce consideră. Mai există şi alte firme de salubrizare pe lumea aceasta.

Dar domnii şi doamnele de la PNL+PSD nu realizează asta. Vor să plătim rapid nişte facturi emise nelegal de compania de salubrizare. Normal, e dragoste mare între consilierii PNL şi firma respectivă. De ei a fost adusă această firmă şi tot ei au semnat cel mai păgubos contract de salubritate din România", a scris Clotilde Armand pe Facebook.

ADVERTISING

Apel la Ilie Bolojan şi Emil Boc

Ea a spus că poate vor plăti consilierii PNL şi PSD "facturile ilegale" din banii lor.

"Apoi mai apare un comunicat. Tot în timpul şedinţei şi la câteva minute după primul. Din partea PNL. Iar acest comunicat conţine nişte întrebări adresate de nişte oameni total absenţi de activitatea primăriei.

Sunt 10 întrebări. Pentru toate acestea am un singur răspuns: USL trăieşte la Sectorul 1! Şi trăieşte bine. Pentru că leadership-ul organizaţii PNL Sector 1 urmează alte interese.

Pentru PNL+PSD nu există mafia din Poliţia locală, nu există problema începerii şcolilor, problema spitalelor sau alte urgenţe. Există o singură problemă: să plătim nişte facturi ilegale către firma de salubrizare adusă de ei în primărie.

ADVERTISING

Ar face bine domnul Ilie Bolojan şi domnul Emil Boc (pentru ambii întreaga mea admiraţie) să le ofere acestor falşi liberali o lecţie despre administraţia publică. Au mare nevoie", a mai spus Clotilde Armand.

Primarul a menţionat că prioritatea sa este ca această comunitate din Sectorul 1 să prospere.

"Mai departe, îi las pe cei din PNL şi PSD să facă politică şi campanie electorală cât doresc. Noi mergem mai departe cu proiectele şi angajamentele noastre. Lupta pentru normalitate este una de anduranţă. Şi vom lupta. Până la capăt", a adăugat Clotilde Armand.

Romprest amenință că nu mai ia gunoiul

Romprest a notificat Consiliul Local al Sectorului 1 că ar putea limita temporar serviciul de salubrizare din 11 februarie, menţionând că autoritatea locală încalcă obligaţiile contractuale care îi revin.

Firma Romprest este nemulţumită de tergiversarea adoptării unei hotărâri de Consiliu Local prin care să se aprobe soluţiile negociate de comisia mixtă de mediere şi operatorul delegat privind eşalonarea debitelor restante şi diminuarea temporară a unor operaţiuni din cadrul activităţilor serviciului.

ADVERTISING

"Vă notificăm prin prezenta că în situaţia în care demersul nostru către Consiliul Local Sector 1 nu va primi răspuns în termenul contractual de cinci zile lucrătoare, respectiv Actul adiţional nr. 12 nu va fi aprobat de către Consiliul Local şi nu va fi implementat de primarul Sectorului 1 şi/sau departamentele de resort din cadrul Aparatului de specialitate al primarului, începând cu data de 11.02.2021 vom limita/suspenda temporar activităţile serviciului de salubritate pe raza administrativ teritorială a Sectorului 1", se arată în notificarea Romprest.

Consilierii PNL o atacă pe Clotilde Armand

PNL Sector 1 a transmis, miercuri, un mesaj primarului Clotilde Armand, pe care o acuză de modul ”dictatorial” şi lipsit de transparenţă în care conduce sectorul.

”Campania electorală s-a încheiat. E momentul să vă ocupaţi de problemele reale”, au transmis liberalii, alături de 10 întrebări la care aşteaptă răspuns de la Clotilde Armand.

”După mesajele politice şi scandalul pe care l-a făcut public în ultimele zile, pentru că echipa de consilieri PNL a îndrăznit să nu fie de acord cu lipsa de transparenţă şi modul discreţionar de elaborare a proiectelor, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat astăzi o şedinţă de îndată…cu patru proiecte care nu sunt nici de urgenţă maximă şi nici de forţă majoră.

Asta în timp ce la Spitalul de Arşi plouă în saloane peste pacienţi şi şcolile sunt complet nepregătite pentru reînceperea orelor de curs...”, au transmis, miercuri, liberalii din Setorul 1.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇