Ciucă: Responsabilitatea Apărării începe acasă. Serviciul militar obligatoriu nu se va introduce

Ciucă: Responsabilitatea Apărării începe acasă. Serviciul militar obligatoriu nu se va introduce

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, liderul PNL, a declarat, luni, că responsabilitatea Apărării începe acasă, chiar dacă ţara noastră este membru NATO, iar serviciul militar obligatoriu nu va fi introdus în România.

El a subliniat, într-un interviu la Realitatea Plus, nevoia de adaptare a legislaţiei din domeniu, evocând că există, în prezent, legi din anii ’90.

"Este nevoie să conştientizăm nevoia de întărire a sistemului de Apărare, întărirea rezilienţei. Chiar fiind ţară membră NATO, mulţi au gândit că nu mai este nevoie să facem nimic, pentru că ne apără NATO. Nu. Apărarea şi responsabilitatea Apărării începe acasă, este o responsabilitate faţă de cetăţeni, faţă de România", a spus liderul liberal.

ADVERTISING

Totodată, Nicolae Ciucă a afirmat că serviciul militar obligatoriu nu se va introduce, evocând astfel varianta serviciului voluntar.

În privinţa unei eventuale extinderi a războiului Rusiei împotriva Ucrainei, el a spus că "probabilitatea este una redusă".

"România este o ţară de graniţă cu frontiera terestră cea mai mare cu Ucraina. Linia frontului este la 400-600 de kilometri de ţara noastră şi în momentul de faţă se poate discuta de o probabilitate, doar că această probabilitate este redusă. Asta nu înseamnă că nu trebuie să discutăm despre acest lucru şi asta nu înseamnă că nu trebuie să ne luăm toate măsurile pentru tot ce înseamnă descurajare, lucru care s-a şi întâmplat, atât la nivel naţional (…), cât şi la nivelul Alianţei nord-atlantice", a punctat preşedintele PNL.

ADVERTISING

În opinia sa, războiul din ţara vecină este unul "de uzură", însă "Ucraina are voinţa de a lupta", a mai spus Nicolae Ciucă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇