Circulația mașinilor pe drumul spre Aeroportul Iași va fi restricționată. Călătorii pot folosi doar taxiul sau autobuzul

Circulația mașinilor pe drumul spre Aeroportul Iași va fi restricționată. Călătorii pot folosi doar taxiul sau autobuzul

Circulaţia maşinilor pe drumul spre Aeroportul Iaşi va fi restricţionată, începând de săptămâna viitoare şi până la jumătatea lunii august, din cauza lucrărilor care au loc la aeroportul ieşean.

Accesul va fi permis doar cu autobuze puse la dispoziţie de Primăria Iaşi şi cu autoturisme taxi.

”Situaţia s-a complicat la aeroport din cauza lucrărilor care au loc acolo, care a dus la ştrangularea circulaţiei. Va urma o perioadă şi mai grea, fiind nevoiţi să luăm asemenea măsuri”, a explicat primarul Mihai Chirica.

ADVERTISING

Astfel, pasagerii vor putea veni cu maşina doar până în zona parcărilor publice de la Ciric, iar de acolo vor fi preluaţi către aeroport cu autobuzele societăţii locale de transport. Pe lângă autobuzele companiei locale de transport, drumul spre aeroport va putea fi folosit şi de autoturismele taxi şi de transport alternativ.

De asemenea, drumul spre aeroport va putea fi folosit de angajaţii aerogării, poliţiştii de frontieră sau angajaţii companiilor aeriene.

Decizia Primăriei de a interzice accesul maşinilor către Aeroportul Iaşi pe perioada verii a fost criticată în mediul online de către ieşeni.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, fostul director al Aeroportului Iaşi Marius Bodea, în prezent senator USR, a afirmat, într-un comunicat de presă, că soluţia interzicerii maşinilor la aeroport este una ”de lumea a treia”, el precizând că există riscul ca pasagerii să nu ajungă la timp la aeroport.

”Este o aşa-zisă soluţie de lumea a treia. Unde aţi mai văzut în lumea asta largă ca accesul la un terminal de pasageri să fie interzis cu maşinile? În condiţiile în care numărul curselor a fost mărit considerabil şi, prin urmare, şi traficul de pasageri, cărăruia de acces spre aerogară nu doar că nu va mai face faţă, dar va sta blocată permanent şi oamenii nu vor mai ajunge la avion”, a afirmat Marius Bodea.

ADVERTISING

În ultimele săptămâni, după trecerea la orarul de vară al zborurilor, pe fondul creşterii numărului de pasageri, drumul către aeroport a fost blocat în repetate rânduri, formându-se cozi lungi de peste doi kilometri. Au existat situaţii când pasagerii au coborât din maşini şi au pornit pe jos cu bagajele către aeroport pentru a nu pierde avionul.

În prezent la aeroportul ieşean au loc ample lucrări de modernizare, fiind în construcţie un nou terminal, de câteva ori mai mare decât actualul, dar şi o nouă parcare auto.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇