Circa 30.000 de gospodării au rămas fără curent, din cauza zăpezilor abundente și a viscolului

Circa 30.000 de gospodării au rămas fără curent, din cauza zăpezilor abundente și a viscolului

Circa 30.000 de gospodării, din 122 de localități, au rămas fără curent din cauza ninsorilor abundente și a viscolului care au afectat România în weekend.

Mai exact, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, se înregistrează întreruperi de curent în localități din 7 județe – Argeș, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Prahova și Vrancea – fiind afectați 29.389 consumatori. Echipe specializate se află în teren pentru remedierea situației în cel mai scurt timp.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, s-a intervenit pentru deblocarea mai multor autovehicule blocate în zăpadă, pentru degajarea a 83 copaci și 15 stâlpi de electricitate, fiind avariate 24 autoturisme, o anexă gospodărească și acoperișul unui bloc de locuințe, cât și pentru evacuarea apei din 1 beci, 1 stradă și 1 drum județean (DJ 713/DJ).

ADVERTISING

În plus, în judeţele Buzău, Vrancea, Brăila, Galaţi, pompierii salvatori au acţionat pentru preluarea a 4 gravide, blocate în autoturisme şi transportarea acestora, în condiţii de siguranţă, la cele mai apropiate unităţi sanitare pentru îngrijiri medicale de specialitate, precum şi pentru preluarea altor 2 persoane care necesitau dializă.

Din cauza zăpezii, duminică dimineață mai sunt blocate 9 drumuri naționale și 44 drumuri județene. Cele mai afectate județe, unde se intervine pentru degajarea zăpezii de pe carosabil și deblocarea autovehiculelor sunt Bacău, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Galați, Tulcea, Vaslui și Vrancea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇