Cine e autorul atacului din Las Vegas: Un profesor semi-pensionat, doctor în filosofie

Cine e autorul atacului din Las Vegas: Un profesor semi-pensionat, doctor în filosofie

Un profesor universitar ”semi-pensionat” este autorul atacului armat din campusul Universității din Las Vegas.

Anthony Polito, 67 de ani, a deschis focul focul în campusul Universităţii Nevada din Las Vegas (UNLV), situată la câţiva kilometri de artera cazinourilor, şi a ucis trei persoane, scrie presa americană.

Bărbatul a fost ucis într-o confruntare cu poliţia.

El se prezenta pe LinkedIn drept un ”profesor de universitate semi-pensionar”, care a predat timp de peste 15 ani, până în 2017, la East Carolina University (ECU).

ADVERTISING

El scrie că este titularul unui doctorat în filosofie la Universitatea din Georgia şi unui masterat în administrarea afacerilor la Universitatea Duke.

Mai spune că a avut ”plăcerea de a face peste 24 de călătorii la (Las) Vegas în ultimii 15 ani” şi că a cules numeroase ”informaţii şi anecdote” despre acest oraş.

A trăit ”în Georgia, Iowa, Nevada, la New York, în North Carolina, Virginia şi în Wyoming”.

Presa americană scrie că suspectul ar fi candidat la un post la universitatea în care a avut loc atacul armat. Nu a obţinut postul, iar acest lucru este luat în considerare ca motiv de către anchetatori.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Autorităţile au identificat victimele ca fiind membri ai corpului profesoral sau ai personalului şi nu studenţi.

Acest atac redeschide răni ale atacului armat din Las Vegas din 2017, unul dintre cele mai sângeroase din istoria Statelor Unite. Un bărbat a ucis atunci 58 de persoane, după ce a deschis focul asupra unei mulţimi la un concert de muzică country.

Atacurile în masă sunt frecvente în Statele Unite. Au avut loc 630 de atacuri în masă ”în 43 de state (şi la Washingron DC) în 340 de zile din 2023”, anunţă pe X organizaţia Gun Violence Archive, care înregistrează incidente violente cu arme de foc în America.

ADVERTISING

În 2023, pe întregul teritoriu american, au fost ucişi cu arme de foc peste 40.000 de oameni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇