China se confruntă cu cea mai mare rată de infectare cu Covid Delta de până acum

China se confruntă cu cea mai mare rată de infectare cu Covid Delta de până acum

China se confruntă cu o explozie de infectări cu Covid Delta, context în care restricții dure au fost impuse în mai multe regiuni.

Autoritățile au anunțat 32 de cazuri noi în Dalian. Astfel, bilanțul în regiune în perioada 17 octombrie – 14 noiembrie a ajuns la 1.308 cazuri, situația fiind mai gravă decât în vară, potrivit Reuters.

La nivel național, sunt focare de Covid Delta în 21 de provincii. Chiar dacă cifrele sunt mult mai mici decât în alte țări, autoritățile din China au impus restricții dure, pentru a încerca să stăvilească răspândirea intracomunitară.

ADVERTISING

Au fost închise sălile de spectacole și activități culturale și artistice, turismul și transportul public au fost limitate, se fac anchete epidemiologice stricte și în zonele de risc populația e testată regulat.

Cu toate acestea, situația din Dalian continuă să se agraveze. Orașul portuar are 7,5 milioane de locuitori și în ultimele două săptămâni a înregistrat în medie 24 de cazuri în fiecare zi, mai mult decât în orice alt oraș din China.

Orașele învecinate au impus restricții locuitorilor din Dalian. În Dandong, Anshan și Shenyang, cei care vin din Dalian sunt băgați direct în carantină instituționalizată 14 zile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De la începutul pandemiei, China a raportat 98.315 cazuri de Covid, dar țara declară doar pacienții cu simptome. Au fost raportate 4.636 de decese asociate Covid.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇