China schimbă regulile jocului în construcții: Este interzis să demolezi ce e real pentru a construi ceva fals în loc

China schimbă regulile jocului în construcții: Este interzis să demolezi ce e real pentru a construi ceva fals în loc

Consiliul de Stat de la Beijing a interzis demolarea necontrolată a zonelor urbane cu tradiție din China, care de multe ori sunt rase de pe față pământului ca să facă loc unor cartiere de zgârie nori.

Până acum, pentru a susține creșterea economică a Chinei, zonele urbane s-au dezvoltat rapid. De multe ori, cartiere cu densitate mai redusă și cu clădiri puțin înalte au fost demolate pentru a face loc zgârie norilor și mall-urilor, transmite Reuters.

Au fost dărâmate inclusiv clădiri cu valoare culturală și istorică.

ADVERTISING

În luna iunie, însă, președintele Xi Jinping a declarat că Republica Populară trebuie să își spună mai bine povestea, ca să își reflecte fidel statutul pe harta lumii.

Iar de la acel moment, cuvintele lui Xi Jinping au fost preluate în mai multe documente guvernamentale.

Și între timp, Consiliul de Stat a stabilit că trebuie protejate clădirile care ”reflectă evenimente istorice importante și care trezesc emoția publicului și îi aduc pe oameni împreună”.

De asemenea, tot Consiliul de Stat a emis o serie de reguli noi de urbanism și a transmis că e interzis „să demolezi ceea ce e real pentru a construi ceva fals în loc”. De asemenea, constructorilor chinezi le va fi interzis să ciopârțească fără discernământ arborii bătrâni, să redenumească arbitrar locuri și să modifice cursuri de râuri sau să intervină asupra lacurilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇