Cel puțin 22 de morți și zeci de răniți în mai multe atacuri cu armă în SUA. Suspectul nu a fost prins

Cel puțin 22 de morți și zeci de răniți în mai multe atacuri cu armă în SUA. Suspectul nu a fost prins

Cel puţin 22 persoane au fost ucise miercuri și aproape 60 rănite în schimburi de focuri de armă în Lewiston, Maine, nord-estul Statelor Unite, a declarat consilierul municipal Robert McCarthy.

Suspectul este „încă în libertate”, potrivit poliţiei din comitatul Androscoggin, care a difuzat fotografii care arată un bărbat alb înarmat cu o puşcă semiautomată, informează CNN.

Atacatorul, identificat drept Robert Card, a fost instructor de arme de foc la un centru de pregătire al Rezervei Armatei SUA din Maine.

ADVERTISING

Potrivit Poliţiei, Card a fost internat într-o instituţie de sănătate mintală timp de două săptămâni în vară. Nu au fost specificate date privind tratamentul sau starea sa.

Card are 40 de ani şi este "considerat înarmat şi periculos", potrivit unei postări pe Facebook a Departamentului de Poliţie din Lewiston.

"Forţele de ordine încearcă să îl localizeze pe Robert Card în ceea ce priveşte împuşcăturile în masă de la Schemengees Bar şi Sparetime Recreation din această seară. Card ar trebui să fie considerat înarmat şi periculos. Vă rugăm să contactaţi forţele de ordine dacă aveţi cunoştinţă de locul unde se află acesta", este comunicatul Poliţiei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Avem 22 de morţi confirmaţi şi mulţi, mulţi răniţi", a declarat pentru CNN Robert McCarthy, alesul din Lewiston, oraşul în care s-a produs tragedia.

Împuşcăturile au avut loc în trei locaţii diferite: o sală de bowling, un restaurant şi un centru logistic Walmart.

Şcolile publice vor fi închise joi, a anunţat pe X (fostul Twitter) un oficial al districtului şcolar.

"Sunt îngrozit de evenimentele din Lewiston din această seară", a declarat într-un comunicat alesul statului Maine, Jared Golden.

Statele Unite plătesc un preţ foarte greu pentru răspândirea armelor de foc pe teritoriul lor şi pentru uşurinţa cu care americanii au acces la ele.

ADVERTISING

Ţara are mai multe arme individuale decât oameni: un adult din trei deţine cel puţin o armă, iar aproape un adult din doi trăieşte într-o casă cu o armă.

Excluzând sinuciderile, mai mult de 15.000 de persoane au murit în urma unor violenţe cu arme de foc în această ţară de la începutul anului, potrivit Gun Violence Archive (GVA).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇