Cel puțin 17 morți și zeci de persoane spitalizate în urma tornadelor și furtunilor care au lovit SUA (Foto & Video)

Cel puțin 17 morți și zeci de persoane spitalizate în urma tornadelor și furtunilor care au lovit SUA (Foto & Video)

Şapte decese au fost confirmate, sâmbătă, după ce furtuni devastatoare şi tornade au măturat Sudul şi Vestul Mijlociu al SUA începând de vineri. Bilaţul total a ajuns la 17 morți.

Cele mai recente decese au fost confirmate în McNairy County, Tennessee, în timp ce ameninţarea unor noi fenomene meteo extreme persista, relatează CNN.

În Arkansas, furtunile au cauzat moartea a cinci persoane – patru în orăşelul Wynne şi o altă persoană în nordul Little Rock, au afirmat oficiali locali.

ADVERTISING

Trei persoane au fost ucise, vineri noaptea, în Indiana, într-o furtună care a avariat case şi o unitate de pompieri voluntari din apropiere de Sullivan, un oraş aflat la circa 95 de mile sud-vest de Indianapolis, a declarat sergentul Matt Ames.

În Madison County, Alabama, o persoană a murit şi alte cinci au fost rănite în cursul nopţii, au declarat oficiali, sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

În Pontotoc County, Mississippi, o persoană a murit şi alte patru au fost rănite, potrivit Agenţiei de Management al Urgenţelor din Mississippi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cel puţin 50 de persoane au fost transportate la spitale din Pulaski County, statul Arkansas, unde o tornadă a făcut ravagii, vineri, în zona Little Rock, a afirmat purtătorul de cuvânt al districtului, Madeline Roberts.

Alte cinci au fost spitalizate după ce o tornadă a lovit Covington, statul Tennessee, potrivit unui purtător de cuvânt al Centrului medical Baptist Memorial. Drumurile au devenit impracticabile.

În Little Rock, ”impactul este devastator”, a declarat, sâmbătă, pentru CNN primarul Frank Scott. Cel puţin 2.100 de locuitori aflaţi în calea tornadei au fost afectaţi, a afirmat el. Cartiere rezidenţiale şi centre comerciale au fost puse la pământ.

Informaţiile preliminare arată că au fost raportate cel puţin 22 de tornade în Illinois, opt în Iowa, patru în Tennessee, cinci în Wisconsin şi câteva în Mississippi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇