Cazul jurnaliștilor bătuți crunt când filmau tăierile ilegale de pădure din Suceava a ajuns în presa străină

Cazul jurnaliștilor bătuți crunt când filmau tăierile ilegale de pădure din Suceava a ajuns în presa străină

Cazul jurnalistului, ecologistului și cameramanului bătuți crunt săptămâna trecută în timp ce filmau tăieri ilegale de pădure în Suceava a ajuns în presa străină.

Washington Post scrie, potrivit Rador, că și în trecut s-au mai semnalat incidente violente – unele soldate cu morți – în care au fost implicați presupuși tăietori de lemne clandestini, iar autoritățile au fost acuzate cu nu depun destule eforturi ca să soluționeze problema.

WP amintește că, anul trecut, Comisia Europeaană a deschis procedura vizând sancționarea României pentru incapacitatea sa de a împiedica despăduririle ilegale și din cauză că nu respectă legislația UE în zonele protejate sub programul Natura 2000.

ADVERTISING

Potrivit Comisiei, „autoritățile naționale s-au dovedit incapabile să controleze eficient instituțiile din domeniu și să impună sancțiunile necesare”.

Publicația îl citează pe purtătorul de cuvânt al Poliției, Georgian Drăgan, care a declarat că în atac au fost implicate 11 persoane care în prezent sunt interogate.

„Vă asigur că Poliția Română tratează aceste atacuri cu cea mai mare atenție. Vor fi luate toate măsurile legale. Despăduririle ilegale sunt un flagel, iar pentru polție problema reprezintă o prioritate”, a spus Drăgan.

ADVERTISING

La rândul său, ministrul Mediului Barna Tanczos a condamnat atacurile și a spus că atacatorii trebuie ”să suporte cele mai dure consecințe legale”.

„Nu putem accepta asemenea acte reprobabile care pun în pericol integritatea și chiar viața celor care apără pădurile”, a mai spus el.

Jurnalistul Mihai Dragolea, activistul de mediu Tiberiu Bosutar (foto sus) și un cameraman au fost atacați și bătuți de zeci de persoane, într-o pădure din județul Suceava, unde filmau un documentar despre tăierile ilegale de păduri.

Regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din...

Publicată de Greenpeace Romania pe Joi, 16 septembrie 2021

Vezi şi:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇