Cathedral Plaza din București poate fi demolată

Cathedral Plaza din București poate fi demolată

Cathedral Plaza din București poate fi demolată, după ce Curtea de Apel București a întors sentința Tribunalului București, menținând dispoziția emisă de primarul Capitalei.

”Curtea de Apel București a întors sentința Tribunalului București, menținând dispoziția de demolare a imobilului emisă de primarul general. Ca atare, se poate începe demolarea acestui mastodont construit ilegal in imediata vecinătate a monumentului istoric Catedrala Catolică Sfântul Iosif.

Inițial, Tribunalul București suspendase dispoziția de demolare a clădirii mastodont. De aproape 12 ani există sentință definitivă de demolare a imobilului ridicat ilegal dar primarii generali anteriori nu au vrut s-o pună in aplicare”, a scris pe Facebook Fundația Eco-Civica.

ADVERTISING

Fundația subliniază că la Tribunalul București mai există un dosar, început in 2013, de intrare in legalitate a imobilului, deschis de actualii proprietari, dar ar trebui ca instanța să respingă solicitarea, având in vedere soluția dată de Curtea de Apel.

”Pe rolul Tribunalului București mai există un dosar, început in 2013, de intrare in legalitate a imobilului, deschis de actualii proprietari, dar după zeci de amânări, de expertize și de trageri de timp, ar trebui ca instanța să respingă solicitarea proprietarilor, având in vedere soluția dată de Curtea de Apel care menține Dispoziția de demolare și având in vedere sentința definitivă a instanțelor din 2011 care anula Autorizația de Construire”, precizează Fundația Eco-Civica.

ADVERTISING

Cathedral Plaza este o clădire de birouri construită în perioada 2006 - 2010, deţinută de Millenium Business Development SRL şi evaluată la aproximativ 100 milioane de euro.

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat anul trecut că a semnat dispoziţia de demolare pentru Cathedral Plaza, clădirea construită ilegal în vecinătatea Catedralei Romano-Catolice de pe strada General Berthelot.

”Încă din ianuarie 2013, Primăria Capitalei a fost obligată, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, să demoleze clădirea. Această obligaţie a fost însă ignorată de foştii primari Sorin Oprescu şi Gabriela Firea”, a adăugat edilul.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇