Când Biserica dă o mână de ajutor: Catedrale uriaşe au fost transformate în centre de vaccinare împotriva Covid (Foto&Video)

Când Biserica dă o mână de ajutor: Catedrale uriaşe au fost transformate în centre de vaccinare împotriva Covid (Foto&Video)

Autoritățile britanice au apelat la biserici pentru a avea cât mai multe centre de vaccinare.

Astfel, catedralele Salisbury și Lichfield din Anglia au devenit centre de vaccinare împotriva coronavirusului.

Prima persoana vaccinată la centrul din Catedrala Salisbury a fost un veteran în vârstă de 95 de ani, potrivit BBC. Clădirea are mai bine de 800 de ani!

”Am fost atât de fericit că am primit vaccinul, mai ales într-un cadru ca acesta”, a spus fostul sergent Louis Godwin.

Iată și câteva imagini de la fața locului:

Salisbury Cathedral turned into 'beautiful' vaccine centre

Diaconul din Salisbury, Nicholas Papadopulos, spune că vaccinurile reprezintă ”o speranță reală că ne vom putea întoarce la normalitate și că vom încheia acest an foarte, foarte dificil”.

ADVERTISING

”Mă îndoiesc că cineva este vaccinat într-o clădire mai frumoasă decât aceasta. Sper ca oamenii să se simtă mai liniștiți odată ce intră în catedrală”, a adăugat Nicholas Papadopulos.

Și Catedrala Lichfield s-a transformat în centru de vaccinare antiCOVID pentru britanici.

Cea mai veche catedrală cu trei turle din Marea Britanie, din Staffordshire, este ”cel mai plin de farmec centru de vaccinare din Marea Britanie”, a spus un oficial local.

Diaconul din Lichfield, Adrian Dorber, a precizat că oamenii care lucrează în acest centru ”zbârnâie”, fiind ajutați și de mulți voluntari.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Este grozav. E un licăr de speranță după un an negru și suntem încântați să putem oferi acest spațiu pentru vaccinare. Sper că decizia noastră este un simbol al modului în care toate comunitățile se pot uni în această perioadă grea”, a spus Adrian Dorber, citat de Hereford Times.

Iată imagini și cu centrul de vaccinare amenajat în catedrala din Staffordshire:

Lichfield Cathedral turned into mass vaccination centre

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇