Carnagiu în Zaporojie, unde un convoi umanitar a fost bombardat: Acuzații reciproce pentru zecile de morți și răniți (Foto)

Carnagiu în Zaporojie, unde un convoi umanitar a fost bombardat: Acuzații reciproce pentru zecile de morți și răniți (Foto)

Cel puțin 25 de oameni au murit și alți 74 au fost răniți, după ce rușii au bombardat un convoi umanitar la periferia Zaporojie.

„Oamenii stăteau la coadă ca să intre în teritoriile temporar ocupate, fie ca să ducă ajutoare, fie ca să își scoată de acolo rudele”, a spus Oleksandr Starukh, șeful administrației militare a regiunii Zaporojie.

Mihailo Fedorov, vicepremierul Ucrainei și ministru al Digitalizării, a postat imagini pe Twitter.

„Rusia este un stat terorist, care nu valorizează viața și nu respectă nicio regulă internațională a războiului”, a scris el.

Ulterior, și Volodimir Zelenski a prezentat imagini de la atacurile rușilor din ultimele 24 de ore, numindu-i „nenorociți însetați de sânge”.

Держава-терорист обстрілює ракетами мирне населення на Запоріжжі, Миколаївщині, Дніпропетровщині. Б’є по українських...

Publicată de Володимир Зеленський pe Vineri, 30 septembrie 2022

În schimb, rușii dau vina pe ucraineni pentru ceea ce numesc „un atac terorist”.

ADVERTISING

„Văzând cum populația se îndrepta în masă spre părțile eliberate din Zaporojie, au atacat convoiul de zeci de mașini cu civili”, a spus pentru presa rusă Volodimir Rogov, reprezentantul autorităților de ocupație.

Mare parte din regiunea Zaporojie a fost sub ocupație rusă din primele zile ale invaziei. Orașul Zaporojie rămâne în continuare controlat de armata ucraineană.

Atacul vine chiar în ziua în care Vladimir Putin urmează să anunțe anexarea regiunii, împreună că Donețk, Lugansk și Herson. Deja joi noapte liderul de la Kremlin a semnat decretele prin care recunoaște „independența” teritoriilor față de Ucraina, un pas necesar înainte de anexare.

ADVERTISING

Ziua 219: Putin pregătește anexările, în timp ce rușii comit continuu atrocități în Ucraina


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇