Cantina unui liceu din Timișoara a fost închisă de ANPC: Șoareci și gândaci morți, mucegai și praf (Video)

Cantina unui liceu din Timișoara a fost închisă de ANPC: Șoareci și gândaci morți, mucegai și praf (Video)

Cantina Colegiului Tehnic ”Henri Coandă” din Timișoara a fost închisă de inspectorii de la Protecția Consumatorului, după ce aceștia au găsit capcane pentru rozătoare şi chiar șoareci morți, gândaci, mucegai, praf, alimente păstrare necorespunzător.

În plus, a fost dată o amendă de 3.000 de lei, relatează Express de Banat.

"Abateri constatate:

– agregate de frig neigienizate cu depuneri masive de praf și cu urme de mucegai.
– nu se monitorizează temperatura complet la spaţiile frig din dotare.
– peretele exterior vitrat prezenta în partea de jos exfoliere de zugrăveală, iar tocăria din fier cornier nu a mai fost igienizată, prezentând pe porțiuni extinse rugină, iar unele geamuri erau sparte, ciobite și neînlocuite.
– în interiorul sălii de mese și al spațiului de depozitare al materiei prime de origine animală au fost identificate amplasate trei capcane de rozătoare, în una fiind două rozătoare moarte și în alta fiind identificate insecte și gândaci de bucătărie.
– preparatele calde au identificate păstrate la temperaturi între 20,8 şi 40,3 (grade Celsius, n.red.), trei nefiind astfel păstrate la temperatura prescrisă legislativ de 60 grade.
– într-un spațiu frig era depozitată brânză Metro chef la temperatura de -2,2 grade, deoarece congelatorului îi lipsea ușița.
– în lista meniu nu era efectuat calculul declarației nutriționale.
– spălătoria utilizată la spălarea fețelor de masă și protecțiile de scaun era amenajată într-o clădire total improprie, cu grad avansat de degradare, pereții fiind cu tencuiala căzută și crăpături", potrivit comisarului şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Vest, Mihai Alin Gubandru.

Cantina unui liceu din Timișoara, închisă de OPC

Încă o cantină de liceu închisă în Timișoara! Elevii mâncau în săli de mese cu mucegai, alimentele erau ținute în căldură. Detalii în comentariu

Publicată de Editia de Timis pe Miercuri, 27 martie 2024

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au dat o amendă de 3.000 de lei şi au dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate în cazul cantinei şi oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇