Când cred 511 medici epidemiologi că viața va reveni la normal?

Când cred 511 medici epidemiologi că viața va reveni la normal?
În chestionarul trimis de New York Times la 511 medici epidemiologi se poate observa cât de dificilă e întoarcerea la o viață normală atâta timp cât nu există un tratament și un vaccin - Sursa: New York Times

Doar 16% dintre medicii americani care au răspuns la un chestionar extins realizat de New York Times spun că, în această vară, e sigur să mănânci în restaurant și doar 20% dintre ei consideră că deplasarea cu avionul e lipsită de riscuri în următoarele trei luni.

O mare parte din restricții au fost ridicate în SUA și Europa. Asistăm la dezbateri despre purtarea măștii de protecție. 

Mulți dintre noi am ieșit în oraș, la terasă sau am vizitat magazinele din mall-uri. Unii au început să călătorească și foarte mulți oameni s-au întors la birou, deși nu există un vaccin împotriva noului virus și niciun tratament universal care să ne vindece în cazul în care ne infectăm.

ADVERTISING

511 medici epidemiologi din SUA au fost întrebați de publicația New York Times când vom putea desfășura în siguranță, fără niciun pericol de a contracta boala COVID-19, o serie de activități care erau banale până în urmă cu un an.

Se poate observa din sondaj că există un decalaj destul de mare între indicațiile specialiștilor și măsurile de protecție care sunt acum în vigoare în SUA și în Europa.

Din acest sondaj făcut pe un eșantion de experți mai reiese ceva, faptul că pericol n-a trecut, iar în lipsa unui tratament clar și a unui vaccin, oamenii nu vor putea reveni la o viață normală.

ADVERTISING

Citește și interviul acordat SpotMedia.ro de prof. univ. dr. Alexandru Rafila despre surpriza anticorpilor la Covid, fluctuațiile mari de cazuri și posibilitatea unui al doilea val in toamnă


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇