Canada ridică obligaţia de vaccinare antiCovid pentru călătoriile interne şi ieşirile din țară

Canada ridică obligaţia de vaccinare antiCovid pentru călătoriile interne şi ieşirile din țară

Canada a anunţat ridicarea obligaţiei de vaccinare împotriva Covid-19 pentru călătoriile interne şi pentru a părăsi teritoriul ţării, cu avionul sau cu trenul.

„Sunt bucuros să anunţ că, la 20 iunie, guvernul nostru va suspenda obligaţia de a fi vaccinat pentru a urca la bordul unui avion sau tren în Canada”, a declarat ministrul Transporturilor, Omar Alghabra, într-o conferinţă de presă.

El a justificat această decizie prin rata mare de vaccinare şi o scădere a contaminărilor într-o ţară care a ridicat deja în mare măsură restricţiile introduse din 2020 pentru a lupta împotriva pandemiei, potrivit AFP.

ADVERTISING

Pentru a călători cu avionul sau trenul în Canada era necesară dovada vaccinării. Această obligaţie ar putea fi restabilită, dacă numărul contaminărilor va începe să crească din nou, a precizat Omar Alghabra.

"Guvernul nostru va continua să evalueze aceste măsuri şi nu va ezita să facă noi ajustări pe baza studiilor de sănătate publică şi ştiinţei", a adăugat el.

Însă călătorii care intră în Canada trebuie să prezinte în continuare dovada vaccinării. Ministrul Transporturilor a subliniat că Statele Unite, o destinaţie populară pentru canadieni, cer în continuare dovada vaccinării.

ADVERTISING

Aproximativ 90% din populaţia Canadei în vârstă de 12 ani şi peste a primit două doze de vaccin, iar jumătate a primit suplimentar un rapel, potrivit datelor guvernamentale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇