Căile ferate române: Un tren a luat foc, altul s-a stricat, într-o singură dimineață

Căile ferate române: Un tren a luat foc, altul s-a stricat, într-o singură dimineață

Noi probleme pe calea ferată miercuri. Un tren a luat foc în Dâmboviţa, iar altul s-a stricat pe ruta Calafat – Craiova şi a blocat circulaţia.

Un incendiu a izbucnit la un tren de persoane care circula pe raza comunei Văcăreşti, în judeţul Dâmboviţa. Aproximativ 30 de pasageri au ieşit singuri din vagon, fără a fi raportate victime.

„La faţa locului echipajele de intervenţie au constatat faptul că incendiul se manifesta la sistemul de cuplare şi transmisie între locomotivă şi vagon. În vagon nu se aflau persoane, toţi pasagerii autoevacuându-se în siguranţă”, transmit oficialii ISU Dâmboviţa.

ADVERTISING

Pe de altă parte, CFR SA anunţă că circulaţia feroviară este închisă pe secţia CF Craiova - Calafat, din cauza defectării unui tren Regio între staţiile Băileşti – Portăreşti.

”Trenul Regio 9134, care circulă pe relaţia Calafat - Craiova, a rămas defect în jurul orei 08:12, în linie curentă, între staţiile Băileşti şi Portăreşti”, precizează CFR.

Până la sosirea locomotivei de ajutor din Craiova, necesară pentru retragerea garniturii defecte, trenul IRN 1091, care circulă în relaţia Craiova – Goleşti Frontieră, staţionează temporar în Portăreşti, de la ora 08:20.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor şi îi asigură că reînscrierea în circulaţie a trenurilor staţionate temporar este condiţionată de sosirea locomotivei de ajutor pentru garnitura defectă şi retragerea acesteia din linie curentă, operaţiuni desfăşurate de personalul operatorului naţional CFR Călători”, a mai transmis compania.

Amintim că marţi un tren de pe ruta Craiova – Pitești a lovit un camion. Mecanicul e rănit și circulația a fost blocată (Video)

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇