Bulgaria și Ucraina au raportat noi cifre record de decese Covid

Bulgaria și Ucraina au raportat noi cifre record de decese Covid

Bulgaria a raportat, marţi, date zilnice record ale infectării cu SARS-CoV-2, în contextul în care al patrulea val al pandemiei supune unor provocări imense sistemul de sănătate din ţara cu cea mai mică rată a vaccinării din Uniunea Europeană.

Numărul noilor cazuri de Covid a fost de 5.863 în ultimele 24 de ore, perioadă în care 243 de persoane au decedat din cauza coronavirusului. Până în prezent, 23.316 oameni au murit în Bulgaria din cauza complicaţiilor provocate de coronavirus, relatează Reuters.

În faţa creşterii numărului de infectări, ţara cu o populaţie de 7 milioane de locuitori a introdus obligativitatea certificatului sanitar pentru accesul în majoritatea locurilor publice închise.

Noile restricţii au dus la proteste şi unele partide au acuzat guvernul interimar că nu a reuşit să gestioneze criza pandemică înaintea alegerilor parlamentare anticipate stabilite pentru 14 noiembrie.

Autorităţile medicale au avertizat că ar putea fi decise restricţii mai dure, pentru a limita răspândirea coronavirusului şi a reduce astfel presiunea asupra spitalelor.

ADVERTISING

În spitalele bulgare erau internaţi marţi peste 7.100 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 608 în secţiile de terapie intensivă. Peste 90% dintre aceşti pacienţi nu sunt vaccinaţi împotriva coronavirusului.

În Bulgaria doar 24% dintre adulţi sunt vaccinaţi cu schema completă, în timp ce media la nivelul UE este de 74%.

La rândul său, Ucraina a raportat un număr record al deceselor cauzate de COVID-19 în interval de 24 de ore. Acest indicator a ajuns marţi la 734, faţă de precedentul record, de 614 decese, înregistrat în 22 octombrie.

În ultima zi au fost consemnate 19.120 noi cazuri de COVID-19 în Ucraina. De la începutul pandemiei această ţară, cu o populaţie de aproximativ 41,5 milioane de locuitori, a înregistrat până acum 2,8 milioane de cazuri, dintre care 64.936 fatale.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇