Bulgaria pune sub acuzare cinci persoane pentru explozia de la Istanbul. Trei sunt moldoveni

Bulgaria pune sub acuzare cinci persoane pentru explozia de la Istanbul. Trei sunt moldoveni

Procurorii bulgari au pus sub acuzare cinci persoane în legătură cu explozia din centrul Istanbulului care a ucis șase persoane la 13 noiembrie.

Potrivit procurorului șef al țării, Ivan Geshev, citat de Reuters, la începutul săptămânii, au fost reținuți trei bărbați de origine moldovenească și un bărbat și o femeie de origine kurdă siriană. Reținerea a fost operată de forțele speciale ale poliției bulgare, în urma unor investigații și a unei cooperări strânse cu procurorii din Turcia.

"Cinci persoane au fost inculpate. Acuzațiile sunt pentru susținerea actelor teroriste în altă țară, respectiv atacul din Istanbul, și pentru trafic de persoane", a spus Geshev, sâmbătă.

ADVERTISING

"Aceste persoane erau implicate în principal în traficul de persoane prin granița cu Turcia și în contrabandă", a spus el.

Procurorii vor cere unui tribunal bulgar să îi mențină pe cei patru bărbați în detenție, în timp ce pentru femeie se va căuta o altă opțiune, având în vedere o problemă de sănătate, a spus el.

Procurorii turci au cerut deja extrădarea unora dintre presupușii complici în explozie, a adăugat Geshev.

Vineri, un tribunal turc a dispus arestarea preventivă a 17 persoane suspectate de implicare în explozie, inclusiv a presupusului atentator, pe care poliția l-a identificat ca fiind cetățeanul sirian Ahlam Albashir.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nicio grupare nu a revendicat responsabilitatea pentru explozie, care a rănit peste 80 de persoane pe bulevardul Istiklal, o zonă pietonală istorică și aglomerată.

Guvernul turc a acuzat rapid militanții kurzi pentru explozie, iar poliția a declarat că presupusul atentator a fost antrenat de militanții kurzi din Siria.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇