București: Incendiu la un bloc cu opt etaje UPDATE Două persoane au murit

București: Incendiu la un bloc cu opt etaje <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Două persoane au murit

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă, la un bloc cu opt etaje din Bucureşti, pompierii intervenind cu mai multe autospeciale. Două persoane au murit.

Este vorba de un bloc P+8 de pe bulevardul 1 Decembrie 1918, iar incendiul a izbucnit în jurul orei 17:20, la etajele 7-8, manifestându-se pe fațada clădirii, potrivit ISU.

incendiu-bloc-8-etaje-1-Decembrie

Zece adulţi şi un copil au primit primul ajutor de la echipajele SMURD. Una dintre victimele adulte a murit, un bărbat de 57 de ani.

De asemenea, o femeie de 73 de ani a murit, după ce salvatorii au încercat resuscitarea ei minute întregi, fără succes.

ADVERTISING

Doi adulți și un copil au fost transportați la spital, fiind afectați de fumul extrem de puternic degajat și suferind atacuri de panică.

La locul incendiului se află 8 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 2 autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, 2 autospeciale de descarcerare şi 8 ambulanțe SMURD, dar și o autospecială pentru transport victime multiple.

Televiziunile de știri arată că este o intervenție dificilă, spațiul fiind îngust și incendiul manifestându-se la etajele superioare ale unui bloc înalt.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

UPDATE 18:40: Incendiul a fost lichidat, traficul este încă blocat pe bulevard. Pompierii spun că incendiul a pornit de la un apartament de la etajul 7, cu 3 camere, unde a fost găsit bărbatul mort, carbonizat, și a fost evacuată femeia pentru care s-a încercat fără succes resuscitarea. La momentul intervenției, casa scărilor era plină de fum și pompierii au reușit evacuarea persoanelor de la etajele 7 și 8, care erau blocate. Suprafaţă afectată a fost de aproximativ 60 de metri pătraţi la apartamentul aflat la etajul 7 şi a afectat faţada şi unitatea de aer condiţionat a unui apartament de la etajul 8.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇