Ploaie de obuze peste o fabrică de spirtoase din Rusia. Primul atac mortal din regiunea Kursk

Ploaie de obuze peste o fabrică de spirtoase din Rusia. Primul atac mortal din regiunea Kursk

Un bombardament într-un sat din sud-vestul Rusiei, situat la graniţa cu Ucraina, în regiunea Kursk, a provocat moartea unei persoane şi rănirea altora, a declarat joi guvernatorul acestei regiuni.

Este pentru prima dată, de la începutul invaziei în Ucraina, când în urma contraofensivei ucrainenilor se înregistrează victime pe teritoriul regiunii Kursk.

"Un alt atac inamic la Tetkino, care a avut loc în zori, s-a încheiat, din păcate, cu o tragedie. Pentru moment, ştim despre moartea a cel puţin unui civil”, a transmis Roman Starovoyt pe Telegram, adăugând că alte persoane au fost rănite şi primesc îngrijiri medicale.

ADVERTISING

Potrivit primelor informaţii, victima este un şofer de camion care făcea livrări la o distilerie locală, a adăugat guvernatorul, sugerând că atacul a avut originea în Ucraina, ca răspuns la invazia rusă lansată din 24 februarie.

Ziua 85 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

"Mai multe case au fost avariate. Se vorbeşte şi de obuze care nu au explodat", a continuat guvernatorul, care a postat pe Telegram fotografii care arată clădiri arse, cu geamuri explodate şi breşe în pământ la locul presupusului bombardament.

ADVERTISING

Agenţia TASS transmite că o fabrică de băuturi spirtoase a fost bombardată de armata ucraineană. În momentul atacului, erau peste 40 de angajați în fabrică.

„Geniștii lucrează, nu pot spune exact câte obuze au nimerit fabrica, preliminar, cel puțin șapte obuze au nimerit pe teritoriul unității de producție. Sunt distrugeri majore, un om a murit și cel puțin unul este rănit. Nu vorbim despre membri ai personalului, este vorba despre un șofer care ne ajuta la transportarea produselor”, a declarat șeful întreprinderii. 

ADVERTISING

Acesta nu poate estima pagubele.

Punctul de trecere a frontierei din localitatea în care se află fabrica ar fi fost atacat în mai multe rânduri de forțele ucrainene, motiv pentru care în toate regiunile de la granița cu Ucraina a fost decretat cod roșu de alertă teroristă. 

Armata ucraineană nu confirmă și nici nu infirmă că ar fi fost implicată în exploziile de pe teritoriul rus. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇