Biden spune că nu va reduce pedeapsa fiului condamnat

Biden spune că nu va reduce pedeapsa fiului condamnat

Președintele american Joe Biden a spus că nu își va folosi puterea pentru a reduce orice pedeapsă cu închisoarea pe care o va primi fiul său, în procesul în care a fost deja găsit vinovat de juriu şi se aşteaptă condamnarea exactă a judecătorului.

Vorbind la summit-ul G7 din Italia, președintele a spus că nu va comuta (o variantă de reducere) sentința lui Hunter Biden, transmite BBC.

Un juriu din statul american Delaware l-a găsit pe Hunter Biden vinovat că a mințit cu privire la consumul de droguri atunci când și-a cumpărat un pistol în 2018, o decizie istorică, fiind primul fiu de preşedinte condamnat penal în SUA.

ADVERTISING

"Am spus că respect decizia juriului. Voi face asta. Și nu-l voi ierta", a spus președintele joi.

Ca răspuns la o întrebare, Biden a mai precizat că nu își va folosi puterea prezidențială pentru a comuta - mai exact a reduce - pedeapsa fiului său.

Președinții SUA au puterea de a comuta pedepsele (practic a le reduce) pentru inculpații condamnați pentru infracțiuni federale. Ei pot alege, de asemenea, să emită grațieri definitive, anulând complet condamnările.

ADVERTISING

Comutarea ar lăsa condamnarea intactă, dar ar înlocui o sentință dată în instanță cu una mai mică.

Președinții nu au puterea de comutare sau grațiere în cazurile la nivel de stat.

„Sunt extrem de mândru de fiul meu, Hunter”, a mai spus președintele Biden, în cadrul conferinței de presă de joi.

"A depășit o dependență. Este unul dintre cei mai străluciți și mai decenţi bărbați pe care îi cunosc. Și sunt mulțumit că nu voi interveni."

În total, Hunter Biden riscă până la 25 de ani de închisoare, deși experții juridici spun că o pedeapsă atât de lungă este foarte puțin probabilă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇