Biden i-a promis lui Zelenski rachete ATACMS - media

Biden i-a promis lui Zelenski rachete ATACMS - media

Preşedintele american Joe Biden i-a promis omologului său ucrainean Volodimir Zelenski rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS.

Informația este furnizată de televiziunea NBC News, care citează patru oficiali guvernamentali şi unul parlamentar din SUA, transmite Reuters.

Ucraina a cerut de mai multe ori guvernului de la Washington sisteme de rachete tactice (Army Tactical Missile Systems, ATACMS) cu care să poată ataca şi perturba liniile de aprovizionare, bazele aeriene şi reţelele feroviare din teritoriile ucrainene ocupate de Rusia, reaminteşte agenţia.

ADVERTISING

Casa Albă nu a vorbit despre nicio decizie privind ATACMS joi, când Zelenski a discutat cu Biden la Washington, deşi s-a anunţat un nou pachet de asistenţă militară americană în valoare de 325 de milioane de dolari pentru Ucraina.

Preşedintele SUA a promis că ajutorul ferm împotriva invadatorilor ruşi va fi menţinut în ciuda opoziţiei unor parlamentari republicani de la Washington, iar liderul de la Kiev a mulţumit pentru cel mai recent pachet de armament, inclusiv antiaerian, afirmând că este "exact ceea ce au nevoie acum soldaţii noştri".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Departamentul Apărării Statelor Unite nu a răspuns imediat unei solicitări din partea Reuters de a comenta ştirea NBC.

Rachetele ATACMS, cu rază de acţiune de peste 300 de kilometri, sunt proiectate pentru "atacul în adâncime al forţelor inamice din eşalonul al doilea, arată site-ul de internet al armatei americane. Rachetele de acest tip pot fi folosite împotriva centrelor de comandă şi control, a apărării antiaeriene şi a obiectivelor logistice, la distanţă mare în spatele liniei frontului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇