Biden a reluat expulzarea rușilor veniți în SUA. Pot ajunge acum la închisoare sau în prima linie

Biden a reluat expulzarea rușilor veniți în SUA. Pot ajunge acum la închisoare sau în prima linie

Administrația Biden a reluat, în tăcere, expulzările în Rusia după ce, în urma invadării Ucrainei în urmă cu un an, aceste acțiuni au fost suspendate.

Militanții din domeniul imigrării au fost luați prin surprindere când un tânăr rus care fugise în SUA în urma eforturilor lui Vladimir Putin de a mobiliza cetățenii ruși pentru a lupta în Ucraina a fost trimis brusc înapoi în Rusia în weekend, informează The Guardian.

Bărbatul se afla printre mai mulți solicitanți de azil din Rusia, mulți dintre ei ajunși în SUA anul trecut, care se tem acum că ar putea fi obligați să se întoarcă în Rusia, unde ar putea să ajungă ori la închisoare, ori în prima linie de luptă.

ADVERTISING

” US Immigration and Customs Enforcement (Ice) rămâne dedicată implementării legii imigrației în mod uman, eficient și profesionist. Ice facilitează transferul non-cetățenilor prin intermediul unor zboruri comerciale și avioane închiriate în sprijinul cerințelor misiunii”, a transmis agenţia federală specializată cu expulzarea imigranţilor, care a confirmat și reluarea expulzărilor către Rusia. 

În urmă cu un an, administrația Biden a suspendat expulzările în Rusia, Ucraina și alte șapte țări europene. Nu este cunoscut motivul pentru care au fost reluate acum expulzările cetățenilor rusi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Nu știu ce ce va întâmpla cu el. Rusia a fost incredibil de vocală privind poziția sa față de opoziție. Doar faptul că au fugit din Rusia în SUA îi pune în pericol”, a declarat Jennifer Scarborough, avocatul bărbatului expulzat în Rusia.

Alți doi clienți ai săi ar putea avea aceeași soartă.

“Dacă suntem împotriva acestui război, atunci de ce spunem că Rusia are dreptul să facă aceste recrutări și de ce expulzăm oameni să fie recrutați și să lupte în Ucraina?”, întreabă Scarborough.

C.S.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇