Avionul preşedintelui polonez s-a întors din drum şi a aterizat de urgenţă, înainte de întâlnirea cu Joe Biden

Avionul preşedintelui polonez s-a întors din drum şi a aterizat de urgenţă, înainte de întâlnirea cu Joe Biden

Avionul care îl ducea pe preşedintele polonez, Andrzej Duda, la întâlnirea cu omologul său american, Joe Biden, s-a întors şi a aterizat de urgenţă la Varşovia, relatează agenţia de presă de stat poloneză PAP, citată de BBC.

Preşedintele Duda este teafăr şi nevătămat, conform şefului său de cabinet, citat de Reuters.

Presa poloneză a informat că avionul preşedintelui a trebuit să se întoarcă pe aeroportul din Varşovia la scurt timp după decolare, din cauza unei probleme tehnice. Ulterior, președintele polonez s-a îmbarcat într-o altă aeronavă, relatează Reuters.

ADVERTISING

Duda trebuia să se afle pe aeroportul Rzeszow, din sud-estul Poloniei, pentru a-l întâlni pe Biden şi a-l informa despre situaţia de la graniţa cu Ucraina.

Conform presei locale, preşedintele Duda a ajuns cu bine la Rzeszow pentru întâlnirea stabilită cu liderul SUA, care a făcut o modificare în program, întâlnindu-se mai întâi cu membrii Diviziei Aeriene 82.

Președintele SUA a venit în Europa zilele acestea pentru summit-ul NATO și reuniunea G-7, organizate joi la Bruxelles, dar și pentru a face o vizită în Polonia, unde va merge într-o bază americană și într-o tabără de refugiați din apropierea graniței cu Ucraina.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇