Avion mic, prăbușit în județul Suceava, lângă granița cu Ucraina - doi oameni au murit. Printre ei ar fi și fratele fostului ministru Cristian Adomniței

Avion mic, prăbușit în județul Suceava, lângă granița cu Ucraina - doi oameni au murit. Printre ei ar fi și fratele fostului ministru Cristian Adomniței

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit, duminică seară, în jurul orei 19.30, în județul Suceava. Doi bărbați care se aflau în aeronavă au murit.

Potrivit Monitorului de Suceava, accidentul a avut loc în zona satului Hurjuieni, în apropiere de aerodromul Frătăuți, la doar câțiva kilometri de granița cu Ucraina. Sursa citată transmite că una dintre cele două victime, sucevean, îşi cumpărase avionul de circa 10 zile şi făcea cursuri de pilotaj. Cealaltă victimă este un instructor de pilotaj din București.

ADVERTISING

Centrul comunei în care a avut loc accidentul se află la mai puțin de 5 kilometri de frontieră, aflându-se între Rădăuți și Vicovu de Jos.

Informația accidentului a fost confirmată și de ISU Suceava, precum și de prefectul județului, Alexandru Moldovan.

La impactul cu solul, avionul nu a luat foc. Se pare că pilotul încerca să aterizeze, dar a pierdut controlul aeronavei.

UPDATE 21:15 - Conform jurnaliştilor locali de la mai multe publicaţii locale, cel care își cumpărase avionul era omul de afaceri Bogdan Adomniţei, fratele fostului ministru al Educației, Cristian Adomniței. Acesta avea 42 de ani, era de profesie arhitect, iar aeronava care s-a prăbuşit îi aparţinea. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Amintim că, în urmă cu exact două săptămâni, un avion de mici dimensiuni, cu două persoane la bord, s-a prăbușit în lacul Colibița, din județul Bistrița-Năsăud. Pilotul a fost scos din apă în stare de inconștiență, iar ulterior a murit.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇