Avertizare de călătorie în Germania: cod portocaliu de nivel 2 de furtuni puternice

Avertizare de călătorie în Germania: cod portocaliu de nivel 2 de furtuni puternice

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Germania, Landul Bavaria, că au fost emise avertismente cod portocaliu de nivel 2 de furtuni puternice, pentru mai multe localități, ca urmare a precipitaţiilor abundente care au produs inundaţii locale şi ruperea unor baraje.

Potrivit atenționării de călătorie emise duminică de MAE, au loc evacuări punctuale, iar riscurile meteorologice persistă. De asemenea, există şi unele perturbări ale traficului feroviar şi rutier.

ADVERTISING

Pentru gestionarea situaţiei, autorităţile bavareze au mobilizat circa 40.000 de persoane din forţele de intervenţie pentru protecţia civilă.

Cetăţenii se pot informa în timp real în legătură cu situaţia meteorologică, accesând pagina de Internet https://www.dwd.de/DE/wetter/warnungen_gemeinden/warnWetter_node.html.
Situaţia detaliată a avertismentelor oficiale pentru fiecare localitate bavareză afectată poate fi consultată la pagina de Internet: https://www.dwd.de/DE/wetter/warnungen_gemeinden/warntabellen/warntab_bay_node.html.

ADVERTISING

De asemenea, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen: +4989553307, +498998106143, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanenţă.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următorul telefon de permanenţă al oficiului consular: +491602087789.

ADVERTISING

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://munchen.mae.ro, https://meteoalarm.org, şi https://www.mae.ro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇