Avertizare de călătorie de la MAE: E grevă pe aeroporturile din Franța

Avertizare de călătorie de la MAE: E grevă pe aeroporturile din Franța

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franța că pentru ziua de joi, sindicatul controlorilor aerieni (USAC-CGT) a lansat un apel la grevă.

Aceasta va dura până în dimineaţa zilei de vineri, la ora locală 06:00, în Franţa metropolitană şi teritoriile de peste mări.

Marile aeroporturi nu vor fi afectate, dar cursele aeriene de pe aeroportul Paris-Beauvais vor fi perturbate, fiind posibilă reducerea programului de zbor cu 50%.

ADVERTISING

Pasagerii sunt sfătuiţi să se informeze la companiile aeriene în legătură cu eventuale întârzieri/anulări ale zborurilor: https://www.aeroportparisbeauvais.com/passagers.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

• Consulatul General al României la Paris: +33680713729;

• Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;

• Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;

• Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: 

Totodată, cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇