Austria redeschide şcolile, dar elevii şi profesorii vor fi testaţi de trei ori pe săptămână

Austria redeschide şcolile, dar elevii şi profesorii vor fi testaţi de trei ori pe săptămână

Deşi trece prin valul cinci al pandemiei, Austria îşi menţine planul ca odată cu terminarea vacanţei şcolile să se deschidă luni cu prezenţă fizică.

Însă trei teste de Covid săptămânale vor fi obligatorii pentru elevi şi profesori, dintre care două vor trebui să fie teste PCR, informează agenţia EFE.

Directoarea generală pentru sănătate publică din Austria, Katharina Reich, a declarat că închiderea şcolilor va fi ''ultima soluţie'' pe care ar lua-o, dar nu o exclude.

Circa 85% dintre cadrele didactice austriece sunt vaccinate antiCovid cu schema completă, în timp ce în rândul elevilor cu vârste între 12 şi 17 ani rata imunizării - prin vaccinare sau trecere prin boală - era de circa 55% la sfârşitul lunii decembrie.

ADVERTISING

Elevii şi profesorii vor trebui să poate permanent o mască FFP2. Ca măsură de precauţie suplimentară, guvernul austriac le-a cerut părinţilor să-şi testeze copiii cu o probă PCR în acest weekend de dinaintea redeschiderii şcolilor. Testele PCR sunt gratuite în Austria.

Vineri au fost confirmate în această ţară 8.786 noi cazuri de COVID-19. Presiunea asupra sistemului sanitar începe totuşi să scadă ca rezultat al lockdown-ului institui între 22 noiembrie şi 11 decembrie.

Numărul pacienţilor Covid internaţi este de 929, dintre care 278 la ATI, mai puţin de jumătate faţă de situaţia din noiembrie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇