Austria introduce noi reguli de intrare pe teritoriul său. Transportatorii de marfă, blocați cu orele în vamă

Austria introduce noi reguli de intrare pe teritoriul său. Transportatorii de marfă, blocați cu orele în vamă

Austria introduce începând cu 10 februarie noi reguli de intrare pe teritoriul său, a anunţat luni şeful-adjunct al celulei operative a Ungariei pentru gestionarea epidemiei de coronavirus.

Schimbarea nu vizează neapărat transporturile de marfă, însă până la clarificarea situației, transportatorii aflați în tranzit așteaptă și câte două ore la graniță.

Austria cere înregistrare online

În conformitate cu noile reguli, oricine va dori să intre în Austria va trebui să se înregistreze înainte de aceasta online, a precizat locotenent-colonelul Robert Kiss în timpul unei conferinţe de presă desfăşurată şi ea online, informează MTI.

ADVERTISING

În contrapartidă, cetățenii ungari care au călătorit în Austria vor trebui să stea în carantină acasă vreme de zece zile şi vor putea scurta până la cinci zile această carantină dacă vor face un test gratuit PCR sau antigen pentru COVID-19, anunță oficialul maghiar.

Exceptaţi de la noile reguli vor fi lucrătorii transfrontalieri, cei sezonieri şi cei forestieri, călătorii de pe cursele internaţionale şi cargo de tranzit, precum şi persoanele care se vor deplasa în Austria pentru tratament medical, a adăugat Kiss.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Între timp, transportatorii de marfă trebuie să aştepte în jur de două ore la punctele de trecere a frontierei Roszke şi Tompa, de la graniţa cu Serbia, a spus el.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇