Aterizare de urgență pe Otopeni după o alertă cu bombă la bordul unui avion

Aterizare de urgență pe Otopeni după o alertă cu bombă la bordul unui avion

Un avion care zbura pe relația Istanbul-Dusseldorf a aterizat, luni după-amiaza, de urgență pe Aeroportul Otopeni, din cauza unei alerte cu bombă.

La bordul aeronavei sunt 184 de pasageri adulţi, 5 copii şi 7 membri ai echipajului.

Potrivit SRI, ameninţarea a fost transmisă din Turcia către turnul de control (Romatsa) și turnul a contactat pilotul.

Aeronava a aterizat în siguranță și a fost așteptată de echipa pirotehnică a SRI, care a demarat procedurile specifice: pasagerii au fost debarcați, controlați și duși într-o zonă sigură, după care s-a început controlul pirotehnic al tuturor bagajelor și al aeronavei.

ADVERTISING

„În acest moment, toţi pasagerii sunt în afara oricărui pericol”, a precizat SRI, menţionând că procedurile de verificare continuă.

Reprezentanții Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti au venit și ei cu detalii, precizând că traficul aerian nu este perturbat de acest incident nici în ce privește sosirile, nici plecările.

„Astăzi, luni, 17 iulie, o aeronavă Airbus 321neo, aparţinând companiei Pegasus Airlines, care efectua cursa Istanbul-Dusseldorf, a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, la ora 17:54. În prezent, instituţiile abilitate aplică măsurile specifice pentru astfel de situaţii”, a transmis sursa citată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

UPDATE 22:00 - Ulterior, SRI a precizat că amenințarea nu se confirmă și nu a fost găsit niciun fel de dispozitiv exploziv.

UPDATE 23:56 - Potrivit reprezentanţilor CN Aeroporturi Bucureşti, la ora 23:36, aeronava Pegasus Airlines a decolat de pe Aeroportul Henri Coandă, cu destinaţia Bonn-Koln, Germania.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇