Atac terorist soldat cu 5 morți și 22 de răniți, la cea mai importantă uzină militară din Turcia (Video) UPDATE

Atac terorist soldat cu 5 morți și 22 de răniți, la cea mai importantă uzină militară din Turcia (Video) <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Un atac terorist a avut loc la uzina Turkish Aerospace Industries, în apropiere de Ankara.

UPDATE Atentatul s-a soldat cu cel puţin 5 morţi şi 22 răniţi, a anunţat ministrul turc de Interne, Ali Yerlikaya. Doi atacatori au fost uciși, adaugă oficialul.

Cel puțin doi indivizi înarmați au deschis focul, iar unul dintre ei s-ar fi aruncat în aer.

Ministrul de Interne al Turciei a confirmat iniţial doar atentatul. "Un atac terorist a fost comis împotriva TUSAȘ din Kahramankazan, Ankara. Din păcate, avem martiri și persoane rănite”, a scris ministrul Ali Yerlikaya, citat de BBC. Cuvântul ”martir” este folosit în general la anunţarea morţii unor militari.

ADVERTISING

Imaginile prezentate de Haberturk sugerează că unul dintre atacatori a fost o femeie, în timp ce ziarul Sabah a publicat o imagine de pe camerele de supraveghere de la intrarea în clădire a unui tânăr îmbrăcat în negru, cu mustață, care purta un rucsac și ceea ce părea a fi o pușcă de asalt.

Ministrul de Interne a confirmat că cei doi teroriști care “au fost neutralizați” sunt o femeie și un bărbat.

Alte imagini de pe rețelele sociale arată o explozie și schimburi de focuri.

ADVERTISING

Un videoclip de pe social media verificat și geolocalizat de CNN a arătat momentul în care o explozie a zguduit sediul TUSAS. După explozie, o persoană care ține o armă de foc este văzută alergând în ceea ce pare a fi o parcare.

Angajații companiei au fost duși într-o zonă sigură, a precizat presa turcă.

Atacul nu a fost revendicat până în acest moment. Dar ministrul de Interne a declarat că autorii sunt „foarte probabil” membri ai grupării teroriste militante kurde PKK.

ADVERTISING

TUSAȘ este una dintre cele mai importante companii de apărare și aviație din Turcia. Printre alte proiecte, aceasta produce KAAN, primul avion de luptă național al țării, dar şi drone și componente pentru F-35.

Compania are peste 15.000 de angajați.

Explozia a avut loc în timp ce la Istanbul are loc un important târg comercial pentru industria de apărare și industria aerospațială, care a fost vizitat de către ministrul ucrainean de Externe.

Sectorul de apărare al Turciei, cunoscut în special pentru dronele Bayraktar, reprezintă aproape 80% din veniturile din exporturi ale țării.

În context, menţionăm că președintele turc Recep Tayyip Erdogan nu este în ţară, ci se afla în orașul rus Kazan pentru a participa la summit-ul anual BRICS.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇