Atac terorist dejucat în țara cu cei mai fericiți oameni din lume. Obiectivul complotului era distrugerea societății

Atac terorist dejucat în țara cu cei mai fericiți oameni din lume. Obiectivul complotului era distrugerea societății

Mai mulți suspecți de extremă-dreapta au folosit imprimante 3D pentru a produce arme cu care să atace imigranții pentru a stârni un război rasial în Finlanda.

Poliția finlandeză a anunțat că participanții la complot au distribuit ideologii extremiste și urmăreau atacarea imigranților și unor elemente de infrastructură pentru a provoca un colaps al societății.

Gruparea de extremă-dreapta a creat arme cu ajutorul unor imprimante 3D. Biroul Național de Investigații a transmis că probele inițiale indicau doar infracțiunea de încălcare a regimului armelor, însă anchetatorii au realizat curând că aveau de-a face cu un caz de amploare mai mare în care erau implicate patru persoane cu legături cu extrema-dreaptă.

Conform presei finlandeze citate de Euronews, unul dintre suspecții reținuți a candidat la alegerile locale din partea Partidului Adevărații Finlandezi, una dintre cele patru formațiuni politice care formează coaliția de guvernare din țara nordică.

ADVERTISING

Bărbații sunt acuzați că au fabricat arme cu ajutorul imprimantelor 3D, precum și muniție și bucăți de arme, într-un garaj închiriat și la domiciliul unuia dintre ei.

Poliția a confiscat o pușcă de asalt, un pistol fabricat cu mijloace proprii și un pistol cu gaz transformat în armă de foc, precum și mai multe imprimante 3D și cannabis.

„Din cercetările poliției, țintele atacurilor violente planificate erau selectate în funcție de culoarea pielii și de alte vederi politice și ideologice", a spus comisarul Tuomas Kuure.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acesta a adăugat că indivizii urmăreau să declanșeze „un război rasial" în Finlanda, dar aveau și un obiectiv de proporții.

"Pe lângă țintele individuale, suspecții au planificat atacuri asupra mai multor părți ale infrastructurii în discuțiile lor, inclusiv asupra rețelei electrice și a celei feroviare", a declarat Kuure.

Potrivit polițiștilor, bărbații au format un grup radicalizat și s-au specializat în utilizarea tehnologiei de producere a armelor cu imprimante 3D în timp ce s-au pregătit pentru a comite un atac terorist.

ADVERTISING

Amintim că Finlanda ocupă primul loc în clasamentul World Happiness Report în 2023, pentru al 5-lea an consecutiv.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇