Atac cu drone soldat cu victime, în centrul Tel Avivului, la mică distanță de sediul Ambasadei SUA (Video)

Atac cu drone soldat cu victime, în centrul Tel Avivului, la mică distanță de sediul Ambasadei SUA (Video)

Un atac cu drone a avut loc, la ora 3 dimineaţa, în centrul Tel Avivului. O explozie a avut loc la doar câţiva metri de clădirea Ambasadei SUA din Tel Aviv.

Atacul a fost revendicat de rebelii Houthi.

O persoană a murit şi două au fost rănite, relatează Haaretz.

Bilanţul a fost comunicat de Zaki Heller, purtător de cuvânt al organizaţiei Magen David Adom (Steaua lui David Roşie), echivalentul israelian al Crucii Roşii. El a precizat că un raport anterior al poliţiei despre şapte răniţi se referea inclusiv la cei aflaţi în stare de şoc.

Armata israeliană a anunţat iniţial că verifică dacă o explozie în centrul Tel Avivului la primele ore ale zilei de vineri a fost cauzată de un atac cu dronă. Ulterior, paramedicii care cercetau zona din apropierea exploziei au găsit cadavrul unui bărbat de 50 de ani, care se pare că fusese lovit de schije de la explozie.

ADVERTISING

"Anterior, o explozie a răsunat în zona centrală a Tel Avivului. Analizăm rapoartele conform cărora a fost o ţintă aeriană. Incidentul este în curs de evaluare", a spus armata într-un scurt comunicat.

Nu s-au auzit alarme aeriene înainte de explozie, care a avut loc la câteva ore după ce armata israeliană a confirmat că a ucis un comandant al miliţiei Hezbollah susţinută de Iran în sudul Libanului.

ADVERTISING

Comandantul poliţiei din Tel Aviv, Peretz Amar, a declarat că nu este încă clar ce a provocat explozia din centrul Tel Avivului.

”Se pare că explozia a avut loc la o anumită altitudine”, a spus Amar. "Încă nu ştim ce a fost”, a adăugat el.

Ancheta preliminară a stabilit că explozia a fost provocată de căderea unei "ţinte aeriene", iar pompierii au menţionat că este posibil să fi fost o dronă cu încărcătură explozivă.

Abordând posibilitatea ca explozia să fi fost cauzată de o dronă, Amar a spus că „este greu de spus de unde a venit".

ADVERTISING

”Avem mărturii de la civili care vorbesc despre o sferă roşie pe cer, ceea ce ar explica de ce explozia nu a fost într-o clădire sau la sol. Acestea sunt primele noastre impresii”, a continuat el.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al militanţilor Houthi din Yemen a transmis pe reţeaua de socializare X că grupul va dezvălui detalii despre o operaţiune militară care a vizat oraşul Tel Aviv.

Oraşul este în alertă maximă după atacul cu drone.

Forţele de ordine au cerut locuitorilor să respecte instrucţiunile de securitate şi să nu se apropie de resturile şi fragmentele care ar putea conţine explozivi.

Reports of an explosion in central Tel Aviv

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇