Atac cu drone la granița cu România: Două avioane F-16, ridicate de la baza Borcea. Se caută eventuale obiecte căzute

Atac cu drone la granița cu România: Două avioane F-16, ridicate de la baza Borcea. Se caută eventuale obiecte căzute

Ca urmare a unor noi atacuri ale ruşilor asupra unor obiective din Ucraina, din apropierea graniței cu România, două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române au fost ridicate în aer pentru a monitoriza situaţia. Acestea s-au întors la bază, după încetarea măsurilor de alertare. De asemenea, autoritățile caută eventuale obiecte căzute pe teritoriul nostru, în localităţi din judeţul Tulcea.

”În dimineaţa zilei de 6 iulie, forţele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina, în proximitatea graniţei cu România din judeţul Tulcea.

ADVERTISING

În urma detectării dronelor ruseşti care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniţei cu România, Ministerul Apărării Naţionale a alertat forţele aflate în Serviciul Poliţie Aeriană, fiind luată şi măsura decolării a două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române de pe Baza 86 Aeriană Borcea, pentru monitorizarea situaţiei aeriene.

Cele două aeronave au revenit în bază în jurul orei 9.00”, a transmis, sâmbătă, Ministerul Apărării.

Sursa citată a precizat că, de asemenea, Centrul Naţional Militar de Comandă a notificat, începând cu ora 06.38, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de alertare a populaţiei din judeţul Tulcea.

ADVERTISING

”În urma mesajului RO-Alert emis de autorităţi, la nivelul structurilor din Ministerul Apărării Naţionale a fost emis, în jurul orei 7.30, un ordin de acţiune pentru efectuarea de cercetări a zonei cuprinse între localităţile Vulturul, Mahmudia şi Maliuc, în eventualitatea existenţei unor obiecte căzute pe teritoriul naţional. Până la acest moment, echipele trimise în teren nu au identificat nimic suspect, iar căutările vor continua şi în cursul acestei zile”, a mai transmis sursa citată.

Ministerul Apărării explică faptul că, începând cu ora 7.50, a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate.

ADVERTISING

”MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţiile generate de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea”, a mai transmis MApN.

Autorităţile române au transmis, sâmbătă, un mesaj RO-Alert în judeţul Tulcea, fiind vizate localităţile din graniţa cu Ucraina, avertizând populaţia asupra pericolului căderii de obiecte din spaţiul aerian, ca urmare a conflictului armat din Ucraina. Populaţia este asigurată că nu teritoriul României este vizat de atacurile Federaţiei Ruse şi este sfătuită să sune la 112 dacă observă obiecte care cad din cer.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇