Atac cu cuțitul la un miting din Germania. Agresorul a fost împușcat (Video)

Atac cu cuțitul la un miting din Germania. Agresorul a fost împușcat (Video)

Un bărbat înarmat cu un cuțit a atacat mai multe persoane care urmau să participe la un miting al extremei dreapta din Germania. Câteva persoane au fost rănite, inclusiv un polițist. Ținta ar fi fost un jurnalist critic faţă de islam. Atacatorul a fost împușcat de poliție.

Incidentul a avut loc, vineri, în orașul german Mannheim, în piaţa din centru. Un bărbat cu un cuțit a intrat în piața în care urma să aibă loc un miting.

O transmisiune în direct făcută de activistul anti-islam Michael Stuerzenberger îl arată pe acesta în timp ce se pregătea să se adreseze unei mici mulţimi.

ADVERTISING

Stuerzenberger, 59 de ani, se descrie drept un jurnalist critic faţă de islam și a fost membru al mai multor organizaţii de extremă dreapta anti-islam, inclusiv al mişcării PEGIDA, care organizează în mod regulat marşuri în oraşe, în special în estul Germaniei.

În imagini se vede cum agresorul, un tânăr cu ochelari şi barbă bogată, îl atacă pe Michael Stürzenberger. Oamenii încearcă să-l imobilizeze, iar bărbatul îi atacă pe cei din piață.

https://x.com/KlonterLord77/status/1796512222031823193

La un moment dat, un poliţist este văzut în imagini cum îl împuşcă pe atacator, după ce acesta îl înjunghiase în gât pe un alt poliţist care era aplecat asupra unui alt bărbat căzut la pământ.

https://x.com/Hartes_Geld/status/1796487511029764549

Câteva persoane, inclusiv un polițist, au fost rănite. Surse citate de presa britanică spun că polițistul rănit este în stare gravă. Atacatorul a fost împuşcat şi rănit de poliţişti, a menţionat poliţia, fără a da detalii despre numărul victimelor şi starea în care se află acestea.

ADVERTISING

Mitingul de vineri fusese organizat de "Mişcarea civică Pax Europa".

Incidentul survine la finalul campaniei pentru Parlamentul European, în care partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a insistat asupra a ceea ce a prezentat a fi pericolul presupus de migraţia dinspre ţări islamice.

Cancelarul Olaf Scholz a reacţionat într-un mesaj pe reţeaua X, spunând că "violenţa este absolut inacceptabilă în democraţia noastră".

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇