Aproximativ 30 de dansatori de la teatrul Mariinski din Sankt Petersburg au COVID-19

Aproximativ 30 de dansatori de la Teatrul Mariinski din Sankt Petersburg au fost infectaţi cu noul coronavirus, situaţie care a determinat instituţia să-şi amâne spectacolele, au anunţat luni autorităţile medicale din cel de-al doilea mare oraş al Rusiei.

„Aproximativ treizeci de cazuri au fost înregistrate la teatrul Mariinski, majoritatea în rândul balerinilor”, a declarat Irina Tchindjeria, responsabil local al agenţiei sanitare Rospotrebnadzor, relatează AFP.â

ADVERTISING

''Trei persoane sunt spitalizate, celelalte urmează tratament la domiciliu'', a precizat ea, citată de agenţia Interfax.

Aproape 300 de dansatori din trupa Mariinski urmează să intre de asemenea în izolare din măsuri de precauţie, a adăugat ea.

Teatrul a confirmat pentru AFP că balerinii au fost testaţi recent pentru COVID-19 pentru că s-au ''simţit rău'', fără a oferi detalii suplimentare.

ADVERTISING

Conform afişului teatrului, spectacolele de balet programate până la 16 august au fost amânate. Potrivit agenţiei sanitare Rospotrebnadzor, scenele teatrului au fost dezinfectate sâmbătă.

Rusia a înregistrat luni 927.745 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 15.740 de morţi de la declanşarea pandemiei, potrivit cifrelor oficiale.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇