Aproape 300 de tablouri au fost confiscate în dosarul falsurilor atribuite unor pictori români celebri

Aproape 300 de tablouri au fost confiscate în dosarul falsurilor atribuite unor pictori români celebri

Poliţiştii au confiscat 287 de tablouri, în dosarul legat de vânzarea unor falsuri atribuite în mod nereal unor pictori români renumiţi precum Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu, Camil Ressu, Ştefan Luchian.

„Din probatoriul administrat a reieşit că, în perioada martie 2020 – decembrie 2021, reprezentantul unei galerii de artă din Bucureşti, în scopul obţinerii unor foloase patrimoniale injuste de la diferiţi clienţi, ar fi comercializat creaţii artistice atribuite în mod nereal unor pictori români renumiţi, precum Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu, Camil Ressu, Ştefan Luchian”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

ADVERTISING

Pentru inducerea în eroare a cumpărătorilor, bunurile culturale ar fi fost însoţite de certificate de expertiză, întocmite de către un expert acreditat, în care se menţiona, în mod nereal, că picturile care purtau, în fals, semnătura unor pictori celebri ar fi aparţinut acestora.

Până în prezent, au fost audiaţi mai mulţi clienţi, care s-au constituit parte civilă în cauză, cu sume cuprinse între 2.500 de lei şi 200.000 de lei.

"Informăm eventualii cumpărători care apreciază că au fost vătămaţi au posibilitatea sesizării organelor de urmărire penală pe adresa economic@politiaromana.ro", arată sursa citată.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇