Anumite bordeluri din Germania se vor redeschide, în ciuda pandemiei. Ce reguli trebuie să respecte angajații și clienții

Anumite bordeluri din Germania se vor redeschide, în ciuda pandemiei. Ce reguli trebuie să respecte angajații și clienții

Bordelurile din anumite zone din Germania se pot redeschide, din această lună, a decis o instanță germană.

Bordelurile au fost închise luni de zile, iar lucrătorii sexuali din Germania au și ieșit în stradă pentru a cere suspendarea interdicţiilor impuse din cauza pandemiei.

Începând de azi, prostituatele pot reveni la muncă în cel mai populat land german - Renania de Nord-Westfalia.

În alte 4 landuri, bordelurile se vor deschide de la 15 septembrie: Saxonia Inferioară, Hamburg, Bremen și Schleswig-Holstein.

ADVERTISING

Ca idee, în Berlin, prostituția a fost permisă parțial încă din luna august.

Totuși, alte bordeluri vor rămâne închise, scrie The Local.

Decizia instanței

Această interdicție privind redeschiderea bordelurilor a fost anulată de o hotărâre pronunțată de Curtea Administrativă Superioară din Renania de Nord-Westfalia, din Münster.

Curtea din Münster a decis că interdicția completă asupra prostituției încalcă principiul proporționalității și că trebuie anulată. Instanța a argumentat că pericolul transmiterii virusului într-un bordel este același ca în ”alte contexte care au fost deja permise de guverne”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mulți angajați din acest domeniu s-au confruntat cu lipsa banilor, pentru că nu au mai putut lucra, deci nu au avut venituri în această perioadă oricum dificilă.

În schimb, situația financiară precară a industriei a devenit evidentă săptămâna trecută când unul dintre cele mai mari bordeluri europene, Pascha, din Köln, a declarat faliment.

Reguli stricte

Oricum, indiferent de această victorie în instanță pentru lucrătorii sexuali, ei vor trebui să respecte niște măsuri extrem de stricte, odată ce vor fi deschise bordelurile. Atât angajații, cât și clienții trebuie să fie protejați de o posibilă infecție cu noul coronavirus.

ADVERTISING

Bordelurile trebuie să prezinte autorităților un ”plan de igienă și siguranță” în acest sens. De asemenea, măștile sanitare sunt obligatorii în interior, tot timpul.

În plus, va fi interzis consumul de alcool în bordeluri. Totodată, în continuare va fi interzisă prostituția în mașini și la evenimente.

Citește și Revoltă în bordelurile din Grecia: Lucrătorii sexuali au probleme cu regulile anti COVID-19

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇