Revoltă în bordelurile din Grecia: Lucrătorii sexuali au probleme cu regulile anti COVID-19

Revoltă în bordelurile din Grecia: Lucrătorii sexuali au probleme cu regulile anti COVID-19

Lucrătorii sexuali din Grecia se tem că noile măsuri de siguranță impuse pentru a-i proteja de coronavirus atât pe ei, cât și pe clienți, le vor afecta afacerile.

Una dintre noile reguli care au intrat în vigoare la 15 iunie prevede ca lucrătorii sexuali să ceară și să păstreze numele și numerele de telefon ale clienților. Asta înseamnă că aceștia nu vor mai beneficia de anonimitatea de care se bucurau anterior pandemiei de COVID-19, notează Reuters.

”Ce client o să ne dea nouă date personale? Vă spun eu, o să ajungem să murim de foame”, a spus Anna Kouroupou, femeie transgender.

ADVERTISING

Bordelurile din Grecia s-au redeschis luni și trebuie să respecte mai multe reguli. Angajații și clienții trebuie să poarte măști sanitare și nu trebuie să își apropie capul unul de celălalt. De asemenea, lenjeria patului trebuie schimbată după fiecare client. În plus, nu se mai acceptă plăți cash, ci doar cu cardul, iar clienții trebuie să își lase datele de contact (nume, prenume și număr de telefon).

”Este ridicol”, spune Rita, managerul unui bordel din centrul Atenei.

Totuși, luni după-amiaza, bordelurile erau pline, însă angajații se întreabă cât timp va mai dura asta, în contextul noilor măsuri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”A fost nebunie, dar pentru cât timp?”, a întrebat Rita.

Cei din industrie abia așteaptă să facă niște bani, în condițiile în care în timpul izolării naționale au rămas fără job și nici nu au primit beneficii de la stat.

Kouroupou a organizat mai multe strângeri de fonduri, apoi cumpăra cupoane la supermarket și le dădea lucrătorilor rămași fără bani.

Ea și alte persoane din industrie se tem că aceste noi reguli îi vor obliga pe angajați să lucreze încălcând legea. În plus, Anna Kouroupou respinge total ideea de a lăsa clienții să stea la coadă înainte să intre în bordel.

ADVERTISING

”Aproape că rup ușa când vin la noi, ca să nu fie văzuți de alți oameni, pentru că le e rușine. Cum să mă aștept să stea la coadă și să păstreze distanța socială? Este ridicol”, a punctat ea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇