Animale sălbatice în orașe din România: Un urs în Panciu și un șarpe de un metru și jumătate într-o casă din Craiova (Foto)

Animale sălbatice în orașe din România: Un urs în Panciu și un șarpe de un metru și jumătate într-o casă din Craiova (Foto)

Autoritățile din județul Vrancea au transmis miercuri că un urs a fost văzut în orașul Panciu. Tot miercuri, un șarpe lung de 150 de centimetri a fost descoperit într-o casă din orașul Craiova.

Autoritățile din județul Vrancea au transmis un mesaj RO-ALERT locuitorilor din comuna Soveja după ce un urs a apărut în curtea unui localnic.

Mesajul RO-ALERT i-a vizat pe locuitorii comunei vrâncene Soveja.

”În jurul orei 17.00, ISU Vrancea a emis un mesaj prin sistemul RO-ALERT pentru avertizarea populatiei, privind prezența unui urs într-o gospodărie din satul Rucăreni, comuna Soveja”, a anunțat ISU Vrancea.

ADVERTISING

Autoritățile spun că în ulltima perioadă s-au înmulțit aparițiile urșilor. În ultimele 24 de ore, au fost trei apeluri de urgență, un urs fiind văzut pe străzile orașului Panciu.

”Al treilea în ultimele două săptămâni în zona Soveja și al treilea în ultimele 24 de ore în județul Vrancea. Noaptea trecută, un urs a fost văzut în orașul Panciu. În jurul orașului nu sunt păduri, el a parcurs cel puțin 20 de kilometri”, au explicat reprezentanții ISU Vrancea.

În urma incidentelor, nu au fost victime sau pagube materiale importante.

ADVERTISING

În ce privește șarpele din Craiova, jandarmii l-au capturat și apoi l-au eliberat.

În urma unui apel prin S.N.U.A.U. 112, un echipaj de jandarmi a fost direcționat, în această după amiază, în municipiul...

Publicată de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean "Mihai Bravul" Dolj pe Miercuri, 9 iunie 2021

Incidentul a avut loc miercuri și a fost anunțat la 112. Un echipaj de jandarmi a mers la fața locului și a descoperit șarpele într-una din camerele gospodăriei.

Șarpele de aproximativ 150 centimetri lungime a fost capturat și, ulterior, a fost eliberat în mediul natural.

”În astfel de situații, vă recomandăm să nu vă apropiați de reptile și să solicitați sprijinul prin S.N.U.A.U. 112”, este recomandarea jandarmilor.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇